Військові просять не повідомляти про роботу ППО та вибухи
Категорія
Україна
Дата публікації

Військові просять не повідомляти про роботу ППО та вибухи

Військові просять не повідомляти про роботу ППО та вибухи
Джерело:  online.ua

Керівниця пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк закликала не поширювати інформацію про роботу ППО та можливі вибухи до публікації офіційних коментарів від військових. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Військові просять не повідомляти про роботу ППО 

Гуменюк пояснила, що коментарі щодо результатів роботи українських систем ППО та про вибухи у тих чи інших населених пунктах допомагають ворогу орієнтуватись під час завдання ударів по позиціях ЗСУ.

Їм не дає спокою наша протиповітряна оборона, її якість і налаштування, вони все ж таки намагаються, зокрема, і вирахувати ці позиції захисту, - наголосила керівниця пресцентру ОК "Південь".

Гуменюк закликала не поспішати із попередженнями про роботу ППО в регіонах або вибухи.

Пам'ятайте про те, коли працюють наші, вони працюють для того, щоб була безпека і не треба сповіщати ворога про цю роботу. Навіть якщо ви не називаєте конкретних координат, ви орієнтуєте де і на яких напрямках зосереджені ці сили, - зазначила Гуменюк.

Вона підкреслила, що потрібно пам'ятати про гібридність цієї війни і потужність інформаційного фронту.

Війна триває, вибухи можливі, а про їх наслідки і потрібну інформацію - ми обов'язково сповістимо, не поспішайте та не допомагайте ворогу, - зазначила речниця ОК "Південь".

За словами речника Командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, попре масовані ракетні атаки армії РФ по Україні, мова про масштабний наступ окупантів не йде.

Росіяни хочуть поставити певні умови, хочуть схилити до переговорів. Про наступ такий відчутний говорити зараз, мабуть, зарано. Але ми бачимо, що на Донбасі відбуваються серйозні бойові дії. Дещо лінія стабілізувалася. Зараз лінія бойових зіткнень - все-таки річка Дніпро. Чи може бути ширший наступ - покаже час, - зазначив Ігнат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?