Польща має бути готовою до повторення ситуації з падінням ракети – Дуда
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща має бути готовою до повторення ситуації з падінням ракети – Дуда

Польща має бути готовою до повторення ситуації з падінням ракети – Дуда
Джерело:  online.ua

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що ситуація з падінням ракети на території Польщі може повторитися, і Варшава повинна бути готовою до такого розвитку подій.

Джерело: Укрінформ

Дуда попередив про можливість повторення інцидентів з ракетою

На жаль, у певному сенсі ми повинні бути готові до того, що ситуації, пов’язані з різними нещасними випадками внаслідок війни, можуть повторитися. Я сподіваюся, що такого не буде, і ми робимо все можливе, щоб такого не сталося, - сказав Дуда.

Він зазначив, що що від такої ситуації, яка трапилася у Пшеводуві, складно захиститися.

Польські військові експерти переконують, що жодна система ППО не встигла б перехопити цю ракету над територією Польщі у момент, коли вона летіла до місця падіння.

Президент зазначив, що це, на жаль, драматичні і важкі реалії війни, яка точиться за кордоном і «в якомусь сенсі її побічні ефекти» стають частиною Польщі.

Падіння ракети в Польщі

Нагадаємо, що 15 листопада польські ЗМІ повідомили про вибух у прикордонному місті Пшеводув.

Це сталося під час наймасованішого ракетного удару росіян по Україні. Унаслідок падіння ракети в польському місті загинули двоє людей.

Імовірно, вибух спричинила ракета С-300 російського виробництва з української ППО. Наразі триває розслідування, українських фахівців допустили до місця події.

16 листопада президент Польщі Анджей Дуда заявив, що наразі немає жодних доказів того, що це була навмисна атака по Польщі. Президент США Джо Байден казав союзникам по G7 та НАТО, що причиною вибуху в Польщі стала українська ракета із системи протиповітряної оборони.

І НАТО, і США поклали віповідальність за цей інцидент на РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?