Кремль вимагає від російських олігархів здавати валютну виручку заради порятунку рубля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Кремль вимагає від російських олігархів здавати валютну виручку заради порятунку рубля

Кремль вимагає від російських олігархів здавати валютну виручку заради порятунку рубля
Джерело:  online.ua

На тлі історичного падіння російського рубля кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін зібрав екстрену нараду, під час якої обговорювалось питання приховування низкою російських компаній валютної виручки за кордоном. 

Джерело: "Ведомости"

Що відомо про відчайдушні спроби Кремля врятувати рубль  

За інформацією видання із посиланням на власні джерела,  тіньові запаси валюти, яка не заводилася в Росію, були виявлені у компаній, що займаються неенергетичним експортом, першою чергою – виробників добрив.

Зокрема, найбільшими експортерами російських добрив є компанії, що належать чотирьом російським мільярдерам, найбагатшим з них є Андрій Мельниченко, який перебуває під санкціями США, ЄС і Великобританії. Також в число найбільших експортерів добрив РФ входять "ФосАгро" Андрія Гур'єва, "Уралкалий" та "Уралхим" Дмитра Мазепіна, "Акрон" В'ячеслава Кантора.

Бізнесменам, у яких виявили тіньові запаси, почали погрожувати введенням обов'язкового продажу майже всієї експортної валюти (до 90%), а також жорстких обмежень на виведення капіталу за кордон. На цьому тлі Кремль зміг домовитися з бізнесом про збільшення продажів валютної виручки, - кажуть джерела "Ведомостей".

Цей крок, за оцінками Кремля, допоможе стабілізувати рубль.

Як Кремль руйнує економіку Росії на тлі падіння рубля 

Уряд Росії поки утримається від посилення обмежень на рух капіталу і замість цього підготує "неформальні" рекомендації для експортерів, щоб переконати їх віддавати більше своїх доходів, щоб допомогти стабілізувати рубль.

Ці рекомендації торкнуться не тільки продажу валютної виручки. Їх можуть поширити на перекази у твердій валюті - зокрема, дивідендів і позик.

Чиновники повідомили експортерам про те, що такі заходи розглядаються, підтвердили топ-менеджери у двох фірмах.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?