Кремль визнав поразку власної армії на Харківщині
Категорія
Україна
Дата публікації

Кремль визнав поразку власної армії на Харківщині

Кремль визнав поразку власної армії на Харківщині
Джерело:  online.ua

Аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що стрімкий та потужний контрнаступ ЗСУ змусив кремлівську окупаційну армію тікати з Харківщини та фактично визнати власну поразку.

Джерело:  ISW

Кремль фактично визнав власну поразку на Харківщині 

Москва вперше відкрито визнала поразку з початку вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Офіційні особи Кремля та пропагандисти активно обговорюють причини поразки РФ у Харківській області, - зазначають аналітики ISW.

При цьому експерти звертають увагу, що до цього Кремль ніколи не визнавав поразок, ані під час відступу з Київщини, ані після втечі з острова Зміїний.

Росіяни подавали відступ від Києва як рішення поставити пріоритетом "звільнення" Донбасу, а вихід з острова Зміїний - як "жест доброї волі, - нагадують аналітики.

В Інституті вивчення війни додають, що міністерство оборони РФ спочатку запропонувало подібне пояснення російської невдачі в Харкові, стверджуючи, що війська відводять для перегрупування, але цей неправдивий наратив швидко наштовхнувся на гучну критику в мережі.

При цьому в ISW зазначили, що наразі позиції кремлівської армії на Харківщині розміщуються поблизу річки Оскол, однак це не стане перешкодою для продовження наступу ЗСУ.

Аналітики зазначають, що кремлівські блогери визначили Оскол як нову лінію фронту.

13 вересня вони інформували, що ЗСУ перейшли річку вбрід у Боровій - приблизно за 30 км на північний схід від Ізюма і недалеко від адмінкордону Луганської області, - йдеться у звіті ISW.

В Інституті вивчення війни переконані, що це вказує те, що українські сили продовжують локальні наземні атаки, аби створити загрозу російським позиціям за річкою.

Водночас російські війська навряд чи будуть достатньо сильні, щоб перешкодити подальшому просуванню українських військ уздовж всієї річки Оскол, тому що вони, схоже, не отримують підкріплення, і ЗСУ, ймовірно, зможуть використовувати цю слабкість для відновлення контрнаступу через Оскіл, якщо вони це вибрали, - наголошують в ISW.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?