Кремль вже готує росіян до поразки в Україні та виведення військ — політолог Андрій Піонтковський
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль вже готує росіян до поразки в Україні та виведення військ — політолог Андрій Піонтковський

Кремль вже готує росіян до поразки в Україні та виведення військ — політолог Андрій Піонтковський
Джерело:  online.ua

За інформацією відомого російського політолога Андрія Піонтковського, кремлівські пропагандисти вже почали готувати росіян до невідворотньої поразки у війні проти України та виведення злочинної армії РФ з окупованих територій.

Джерело:  УНІАН

У Кремлі вже готують росіян до поразки в Україні 

Піонтковський зазначив, що у Кремлі дуже хотіли б вивести війська з окупованих територій України до початку контрнаступу ЗСУ.

Політолог також звернув увагу, що чимала кількість світових лідерів, які виступають на боці Кремля, наразі намагаються завадити початку контрнаступу ЗСУ.

Ви звернули увагу, яка розгорнулася діяльність всіх так званих світових лідерів, починаючи з Папи Римського Франциска, Ілона Маска, Білла Гейтса, китайців - хто тільки цим не займається, щоб запобігти контрнаступу, - підкреслює Піонтковський.

Як Кремль намагається зупинити війну проти України 

Політолог зазначив, що створена в Росії злочинна організація під назвою "Валдайський клуб" займається вербуванням та координацією роботи найвпливовіших проросійських агентів у західних країнах.

У мене є точна інформація, що ця організація створила російсько-американську робочу групу за планом миру в Україні. Російську сторону очолює відомий кремлівський пропагандист і політолог Дмитро Суслов. А американську - агент впливу, але я вважаю справжнісінький агент Москви - Семюел Шарап, старший науковий співробітник RAND Corporation, - наголошує політолог.

За його словами, Шарап опублікував добре відому в Україні два місяці тому статтю "Як уникнути тривалої війни в Україні?"

Зі стандартними тезами: нібито "симпатизуємо Україні, розуміємо, що Україна зазнала агресії, але ви ж розумієте, вони ніколи не переможуть росіян. Тому давайте будемо не накачувати зброєю, а порадимо знайти серйозну і мирну угоду". Ось ця стаття закладена в основу того документа, який зараз готує російсько-американська група. Серйозності цим зусиллям додає те, що Шарап дуже добре знайомий з не найбільшим нашим доброзичливцем в адміністрації Байдена - радником президента з національної безпеки Джейком Салліваном. Ми знаємо формулу Саллівана: мета американців – не-поразка України. Він протиставляє її формулі Байдена і держсекретаря Ентоні Блінкена, які говорять про перемогу України, - підкреслює Піонтковський.

При цьому, як зазначає політолог, наразі в Кремлі спостерігаються явні протиріччя між різними провладними групами.

Ця лукава формула "не-поразки" і означає якусь почесну нічию, нові лінії перетину і таке заморожування конфлікту, яке допоможе Путіну врятувати владу. Кремль цю лінію розробляє, і я не знаю, як він вирішить. Зараз в Кремлі йде протиріччя між, з одного боку, групою на заморожування конфлікту і утримування Путіна при владі, а з іншого - кремлівськими яструбами, які вимагають негайних ударів, - пояснює Піонтковський.

Він також підкреслив, що в США наразі вкрай несприятливі умови для нав'язування Україні мирних переговорів з Кремлем.

Я маю сказати, що грунт в Америці для нав'язування Україні таких мирних угод несприятливий зараз. Є різке посилення позицій по відношенню до Росії у Республіканської партії. Адже відома діяльність Дональда Трампа, стовідсоткового друга Путіна, який повторює, що Байден, підтримуючи Україну, веде світ до ядерної війни, а він за 24 години закінчить війну, домовившись з Путіним, віддавши йому половину України, - зазначає політолог.

За його словами, представники Республіканської партії відмовились від цієї пропозиції.

Ми всі бачили скандал з російським пропагандоном, який нещодавно звернувся до спікера Палати представників Кевіна Маккарті, мовляв "ми знаємо, що ви проти допомоги". МакКарті його просто відшмагав: "Я повністю підтримую Україну в цьому конфлікті. Ми вимагаємо виведення. Ваші війська мають забиратися геть з України. Ви вбиваєте людей, ви військові злочинці". Ця нова позиція Республіканської партії дуже чітка. Вони обрали своєю стратегією у виборчій кампанії атакувати Байдена за недостатню підтримку України. І це різко посилило позиції наших прихильників всередині Адміністрації президента-того ж Блінкена і глави Пентагону Ллойда Остіна. Тому всі ці плани Москви на почесну нічию приречені на невдачу, - наголосив Піонтковський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?