Кремль змусив російських олігархів фінансувати війну проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль змусив російських олігархів фінансувати війну проти України

Кремль змусив російських олігархів фінансувати війну проти України
Джерело:  online.ua

За інформацією російських ЗМІ, найманців для армії РФ у війні проти України вербують та фінансують провідні російські олігархи, серед яких Олег Дерипаска, Леонід Міхельсон, Геннадій Тимченко, Михайло Гуцерієв та Сергій Гордєєв. 

Джерело: РосЗМІ

Що відомо про причетність російських олігархів до війни проти України  

За інформацією журналістів-розслідувачів, наразі зазначені олігархи перебувають під західними санкціями, але це не стосується їхніх компаній.

Підконтрольна бізнесменові велика фірма влаштовує охочих в афілійований ПОП (або іншу структуру рівнем нижче), а потім новоспечений співробітник підписує контракт з Міноборони.

При цьому призупиняється дія трудового договору, що дає змогу підконтрольним олігархам компаніям виплачувати найманцям так звані премії та відправляти їх до добровольчих батальйонів, які входять до складу злочинної армії РФ.

Виплати від Міноборони – 200 тисяч рублів, від компаній – 100 тисяч, в банківській виписці їх називають: "Безоплатна виплата грошових коштів за військову службу за контрактом".

Відомо, що найманців переважно відправляють до добровольчого батальйону "Сокіл".

Як це працює

За такою схемою діє компанія Дерипаски "Русал", яка набирає добровольців на роботу, а потім вони майже одразу підписують контракт з Міноборони РФ і відправляються на війну.

І якщо сам Дерипаска перебуває під санкціями. З компанії санкції зняли, коли Дерипаска знизив частку в "Русалі" нижче контрольної.

Крім Дерипаски "добровольців" для Міноборони РФ постачають як мінімум:

  • "Новатек" Леоніда Міхельсона і Геннадія Тимченка,

  • "Моспромстрой" Михайла Гуцерієва,

  • найбільший у Росії забудовник ПІК Сергія Гордєєва.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?