Що може статися з Україною після загибелі Зеленського — прогноз Politico
Категорія
Політика
Дата публікації

Що може статися з Україною після загибелі Зеленського — прогноз Politico

Що може статися з Україною після загибелі Зеленського — прогноз Politico
Джерело:  online.ua

Американські журналісти дізналися про те, що українська влада уже розробила план на випадок можливої загибелі під час війни. На переконання аналітика, така подія стала би психологічним шоком, однак не змогла б ослабити територію країни.

Джерело:  Politico

ЗМІ дізналися, що Україна має план на випадок загибелі Зеленського

Редакція видання звертає увагу на те, що відтоді як український лідер відмовився від евакуації на початку війни, а натомість попросив зброю для своєї армії, він перетворився на головну фігуру у питанні мобілізації міжнародної підтримки для боротьби з Росією.

Неважко здогадатися, що враховуючи усі ці фактори, саме Володимир Зеленський досі залишається головною ціллю для Кремля.

Як відомого, на президента України здійснили вже декілька замахів, однак вони були провальними.

Згідно з Конституцією, лінія правонаступництва влади є чіткою − коли президент не може виконувати свої обов'язки, його обов'язки перебирає на себе голова Верховної Ради України. Саме для того, щоб уникнути вакууму влади, на початку російського вторгнення політичне керівництво України перебувало у різних куточках країни.

Журналісти також нагадують про те, що очільник парламенту Руслан Стефанчук, член партії Зеленського "Слуга народу", не має особливо високого рейтингу довіри.

Що може статися з Україною після загибелі Зеленського

На переконання наукового співробітника Євразійського центру Атлантичної ради Адріана Каратницького, ситуація в Україні після можливої загибелі президента кардинально не змінилася б, оскільки все одно залишиться "сильна команда лідерів", яка могла б організувати "колективне управління" державою.

Редакція видання також прогнозує, що Валерій Залужний залишився б головним генералом країни.

Країна досягла точки дуже суттєвої солідарності та національної єдності, тому, якби із Зеленським сталося щось жахливе, це не було б настільки вирішальним, як ви могли б подумати, − наголосив Каратницький.

За його словами, Україні вдалося створити "добре відточену" адміністративну, військову та дипломатичну машину, яка б не зруйнувалася після загибелі Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?