Кремль зважився на неочікуваний крок щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремль зважився на неочікуваний крок щодо України

Кремль зважився на неочікуваний крок щодо України
Джерело:  online.ua

14 жовтня президент Росії Володимир Путін офіційно повідомив про часткове скасування санкцій проти України. Глава Кремля вирішив зняти обмеження щодо поставок товарів з двох українських підприємств. Йдеться про Барський машинобудівний завод і Рубіжанський картонний комбінат, які до режиму санкції були орієнтовані на експорт своєї продукції в Росію. Своє рішення Путін назвав "жестом доброї волі" і першим кроком до відновлення повноформатної взаємодії з українськими партнерами. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Добре, будь ласка. Давайте, я згоден. Тим більше, що якщо ви вважаєте, уряд вважає, що це можливо і піде не на шкоду нашим виробникам, чому ні? Добре, домовилися. Давайте будемо вважати, що це перший крок і жест доброї волі з нашого боку ", - прокоментував Путін своє неочікуванерішення щодо України, погодившись з пропозицією прем'єр-міністра РФ Михайла Мішустіна.

Як виявилося, з проханням зняти санкції з Барського машинобудівного заводу і Рубіжанського картонного комбінату до Мішустіна звернувся глава політради проросійської партії "ОТЗЖ" Віктор Медведчук, який кілька днів тому літав до Москви для зустрічі зі своїм кумом Путіним і главою російського уряду. Мішустін уточнив, що обговорював з Медведчуком можливості відкрити доступ на російський ринок деяким підприємствам з України, щодо яких діють санкції.

Путін погодився з цією пропозицією за умови, що будуть дотримані інтереси російських виробників. Глава Кремля наголосив, що в подальшому буде дивитися як на його "жест доброї волі" відреагують українські колеги. Якщо їх реакція влаштує Путіна, то за його словами, він буде готовий до відновлення повноформатної взаємодії з Україною з питань економічного співробітництва.

"Ми готові до відновлення повноформатної взаємодії з українськими партнерами. Рівень і глибина кооперації між нашими підприємствами був дуже високим, і це приносило взаємну користь, взаємну вигоду, зберігало робочі місця, забезпечувало людей гідною заробітною платою", - підсумував Путін.

Нагадаємо, Путін під час переговорів з Медведчуком заявив про готовність сприяти "відновленню відносин" Росії і України. На прохання останнього глава Кремля навіть погодився надати Україні вакцину від коронавіруса і подумати про можливе часткове зняття санкцій з України, зокрема, українських промислових підприємств.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін напередодні розширив перелік нафтопродуктів, дозволених до експорту в Україну. Це рішення прийняв уряд Російської Федерації. Варто звернути увагу на те, що вилучення з заборони на експорт нафтопродуктів в нашу країну торкнулися масел, нафтового бітуму, бітумних сумішей на основі природного асфальту або природного бітуму та інших залишків від переробки нафти і нафтопродуктів, отриманих з бітумінозних порід.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?