Кремлівська еліта шокована атакою дронів по Москві — ОП
Категорія
Політика
Дата публікації

Кремлівська еліта шокована атакою дронів по Москві — ОП

Кремлівська еліта шокована атакою дронів по Москві — ОП
Джерело:  online.ua

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, кремлівські політичні еліти шоковані беззахисністю перед атаками БпЛА по Москві.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

В Кремлі налякані атаками БпЛА по Москві  

Оці атаки дронами показали три речі. Перше - внутрішній простір повністю неконтрольований. Друге - немає ніякого захисту з повітря чи суші, ніде. Ці дрони, вони маленькі, безумовно вони, попри те, що на 9 травня була заборона використовувати дрони, вони спокійно піднялися і пішли спокійно на Москву, - зазначає Подоляк.

Він підкреслив, що ці атаки свідчать про технічну неспроможність Росії запобігти їм.

Ні "Панцирі", ні РЕБи, нічого не працює. І це шокувало російську політичну еліту, бо це показує, що в росії абсолютно легко підняти збройні протестні настрої не тільки в бєлгородській області, а й на будь-якій іншій території, - наголошує Подоляк.

Росія осоромилась діями у відповідь на атаки дронів  

За словами військового аналітика Олександра Коваленка, атака дронів на Москву 30 травня показала слабкі місця російської протиповітряної оборони.

За словами експерта, ще 2022 року чимало російських ЗРК "Панцир-С" було знищено в Україні.

Деяку їх частину і зараз виведено з території Росії, щоб прикривати передові підрозділи в зоні бойових дій. Тому їх недостатньо, щоб закривати весь повітряний простір хоча б уздовж кордону з Україною, - підкреслив Коваленко.

Інше питання - це ефективність "панцирів". За час війни в Сирії на авіабазі Хмеймім вони збивали близько 15-17% цілей. На відміну від ЗРК Тор-М2, ефективність яких становила приблизно 80-85%. Але останніх теж бракує, оскільки частину вже знищено в Україні, а частина прикриває окупаційну армію на лінії фронту.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?