Крим буде звільнено військовим шляхом — Таміла Ташева
Категорія
Україна
Дата публікації

Крим буде звільнено військовим шляхом — Таміла Ташева

Крим буде звільнено військовим шляхом — Таміла Ташева
Джерело:  online.ua

За словами постійної представниці президента України на території анексованого Росією Криму Таміли Ташевої, півострів буде деокуповано військовим шляхом.

Джерело: "Крим. Реалії"

Україна звільнить Крим військовим шляхом 

За словами Ташевої, спроби України повернути анексований півострів дипломатичним шляхом зазнали поразки.

Кремль вперто відмовляється повертати Крим Україні.

Ми не виключаємо і політико-дипломатичний елемент для мінімізації втрат серед цивільного населення, військових, руйнування цивільної інфраструктури але, ми добре розуміємо, що, швидше за все, визволення буде воєнним шляхом, - зазначає Ташева.

Вона підкреслює, що одразу після деокупації на території півострова почнуть працювати військові адміністрації, які пізніше будуть трансформовані у військово-цивільні і потім у цивільні.

Що відомо про звільнення Україною Криму від колаборантів 

Колишній віце-прем'єр Криму Андрій Сенченко в коментарі виданню зазначив, що українська держава досі не визначила чітких критеріїв, кого в Криму судитимуть як колаборантів, а кого покарання не торкнеться.

Нам сьогодні необхідно розділити людей, які живуть на території Криму, на табори, визначити тих, хто піде у в'язницю – це Аксьонов і Константинов і їм подібні. І великий табір, це два мільйони людей, які повинні зрозуміти, що українська держава їх вважає жертвами, - підкреслює Сенченко.

За його словами відсутність чітких критеріїв, хто є колаборант, у випадку з Кримом дає окупантам можливість спекулювати на цій темі, залякуючи населення поголовними репресіями після повернення української влади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?