Криптовалюта за мотивами "Гри в кальмара" виявилася шахрайством
Категорія
Технології
Дата публікації

Криптовалюта за мотивами "Гри в кальмара" виявилася шахрайством

Криптовалюта за мотивами "Гри в кальмара" виявилася шахрайством
Джерело:  online.ua

Трейдери-аноніми, які нещодавно створили криптовалюту Squid Game за мотивами популярного південнокорейського серіалу "Гра в кальмара", закрили проєкт та привласнили 3,38 млн доларів.

Джерело:  Gizmodo

Криптовалюта Squid Game виявилася шахрайством

"Це було очевидно лише тому, що інвестори могли придбати криптовалюту, але не могли її продати. Але багато людей не отримали попередження вчасно. За даними CoinMarketCap, криптовалюта Squid досягла піку на рівні 2861 доларів, а потім впала до 0 доларів. Цей вид крадіжки, який криптоінвестори зазвичай називають "витягуванням килимка", відбувається, коли творці криптовалюти швидко виводять свої монети за реальні гроші, вичерпуючи пул ліквідності з біржі", - пише видання.

Варто звернути увагу на те, що цифрову монету Squid запустили лише тиждень тому. Криптофахівці помітили, що вона містила багато "червоних прапорців", включно з веб-сайтом, який був наповнений дивними орфографічними та граматичними помилками. Що важливо розуміти, веб-сайт зник разом з усіма іншими сторінками в соціальних мережах, які створили шахраї.

Аналітики помітили ще декілька ознак шахрайства. До прикладу, Telegram-канал Squid, створений невідомими шахраями, не дозволяв залишати коментарі сторонніх осіб. А обліковий запис Twitter не дозволяв нікому відповідати на дописи.

"Але найбільшим "червоним прапором" було те, що ніхто, хто купив монету, не міг її продати. Це не завадило основним новинним виданням, таким як BBC, Yahoo News, Business Insider, Fortune і CNBC, публікувати заголовки про те, як нова криптовалюта Squid Game зросла на 83 000% лише за кілька днів", - наголошують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?