Кучма назвав головну причину окупації Кримського півострова
Категорія
Україна
Дата публікації

Кучма назвав головну причину окупації Кримського півострова

Кучма назвав головну причину окупації Кримського півострова
Джерело:  online.ua

Леонід Кучма, другий президент України, відповів на запитання журналістів про причини анексії Криму. Він заявив, що "окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися".

Джерело: “Українська правда”.

Водночас експрезидент вважає, що правильно казати не “анексія Криму”, а “окупація”.Тому що анексія - це назавжди, а окупація - тимчасово.

"Анексія – це ж нібито назавжди, це "відрізали і з’їли". А от окупація – це зовсім інше: це тимчасово і ми своє повернемо. Анексією можна лише обурюватися, але як уже доконаним фактом, а проти окупації треба боротися. Що ж до причин, то вони, хоча це може прозвучати як парадокс, діаметрально протилежні: окупація Криму відбулася тому, що Україна не стала захищатися, а війна на Донбасі почалася тому, що ми нарешті почали відповідати окупанту, що перейшли до опору”, - заявив Кучма.

Найважчі переговори були с Росією

Відповідаючи на запитання про найважчі міжнародні переговори, Кучма згадав Росію і її президента Путіна. Колишній глава держави розповів, що росіяни намагалися підкорити на них українську сторону, а не знайти порозуміння.

“Колись від Геннадія Йосиповича Удовенка я вперше почув про те, що дипломати поділяють перемовини на два типи: "win-win", коли обидві сторони домовляються та шукають прийнятного для всіх компромісу, і "гра з нульовою сумою", коли змагаються за повну перемогу, щоб не залишити супротивнику нічого.

Переговори з західними партнерами зазвичай проходили за першим сценарієм (припускаю, що не так було під час "примушення до “Будапештського меморандуму”, але вирішальна частина тих перемовин велася ще до мого президентства), а з Москвою – за другим”, - наголосив Кучма.

Нагадаємо, що навесні 2014 року Росія окупувала Кримський півострів, скориставшись зміною влади у Києві. Було проведено незаконний референдум під наглядом військових Російської Федерації.

Читайте також:

Зеленський під час параду розсмішив Порошенка, Ющенка та Кучму.

Зустріч в нормандському форматі - у Кучми виступили з важливою заявою.

У Кучми розповіли про зустріч ТКГ на тлі розведення військ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?