Кучма порадив не запитувати Зеленського, чи є Путін вбивцею
Категорія
Україна
Дата публікації

Кучма порадив не запитувати Зеленського, чи є Путін вбивцею

Кучма порадив не запитувати Зеленського, чи є Путін вбивцею
Джерело:  online.ua

Другий президент України, політик Леонід Кучма не став відповідати на запитання, чи є президент Росії Володимир Путін вбивцею, і застеріг журналістів задавати це запитання чинному президенту України Володимиру Зеленському.

Джерело: “Українська правда”.

Так, в інтерв’ю виданню Кучма заявив, що не варто журналістам ставити це запитання президенту Зеленському чи комусь із його оточення.

“Не провокуйте тих, кому доведеться ще вести перемовини з Путіним. А вести їх таки доведеться. І ціна ефектної образи буде реальною, причому заплатить її не той, хто схотів би так голосно пропіаритися, а хтось із наших хлопців, який потрапить під обстріл на лінії фронту того ж дня. Бо на "передку" вже давно склали народну прикмету: у Москві образилися – на Донбасі стріляють”, - пояснив Кучма.

Водночас, він впевнений, що так когось називати можна тільки в обличчя, а коли кидаються гучними словами – це їх тільки знецінює.

Колишній гарант нагадав, як Байден після того, як назвав Путіна вбивцею, запросив його на зустріч, де приязно розмовляв і тиснув руку.

“В нас такої можливості не буде”, - сказав Кучма.

Байден назвав Путіна вбивцею

Нагадаємо, 17 березня цього року президент США Джо Байден назвав президента РФ Володимира Путіна "вбивцею", який "заплатить" за втручання у вибори в Сполучених Штатах. Так, відповідаючи на запитання журналіста, він погодився з тим, що Путін - вбивця.

Після цього, у квітні 2021 року, Росія почала стягувати свої війська до кордонів з Україною. У Кремлі називали пересування військ «перевіряльними заходами» або навчаннями, і заявляли, що це їхня внутрішня справа. Політичні експерти ж висловлювали думку, що таким чином Путін відреагував на образу з боку Байдена і намагається на нього натиснути демонстрацією сили і загрозою повномасштабного вторгнення в Україну.

Однак після того, як Байден призначив зустріч президенту Росії, з 23 квітня РФ почала відводити свої війська.

Читайте також:

  • Кучма назвав головну причину окупації Кримського півострова.

  • Зеленський під час параду розсмішив Порошенка, Ющенка та Кучму.

  • Зустріч в нормандському форматі - у Кучми виступили з важливою заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?