Кучма звернувся із закликом до Росії і бойовиків
Категорія
Україна
Дата публікації

Кучма звернувся із закликом до Росії і бойовиків

Кучма звернувся із закликом до Росії і бойовиків

Представник України в тристоронній контактній групі Леонід Кучма закликав Росію і бойовиків ДНР і ЛНР до дотримання режиму тиші, про яке сторони домовилися напередодні.
Про це повідомила прес-секретар Кучми Дарка Оліфер, передає ONLINE.UA з посиланням на її Facebook.
«Напередодні в Мінську Тристороння контактна група заявила про підтримку режиму повного припинення вогню, починаючи з 30 квітня 2016 року. Однак станом на поточну добу мають місце порушення такого режиму з боку окремих районів Донецької та Луганської областей», - нагадав Кучма.
Також він додав, що подібні «порушення були в Широкиному, Авдіївці, Мар'їнці, зокрема, були і мінометні обстріли».
«Україна послідовно виконує взяті на себе зобов'язання і не відповідає на провокаційні обстріли, які мають місце бути», - підкреслив він.
Крім того, Кучма закликав Росію і бойовиків ДНР і ЛНР, «як сторони прийнятих домовленостей, виконувати взяті на себе зобов'язання про припинення вогню напередодні великодніх свят".
Як повідомляв ONLINE.UA, рішення про припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят набуло чинності в суботу, 30 квітня 2016 року, з 00.00. При цьому 30 квітня бойовики кілька разів атакували українські позиції.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?