"Кухар Путіна" вимагає порушити кримінальну справу проти Байдена
Категорія
Світ
Дата публікації

"Кухар Путіна" вимагає порушити кримінальну справу проти Байдена

"Кухар Путіна" вимагає порушити кримінальну справу проти Байдена
Джерело:  online.ua

Близький до Кремля Євген Пригожин, відомий як "кухар Путіна", пов'язаний з приватними військовими компаніями, через які Кремль воює в Україні та Сирії, а також "фабрикою тролів", яка займається поширенням шкідливої політичної та економічної пропаганди по всьому світу на замовлення російських спецслужб, подав заяву до Слідчого комітету Росії. Він вимагає порушити кримінальну справу проти президента США Джо Байдена, глав ФБР, ЦРУ і Мін'юсту. "Кухар Путіна" стверджує, що Байден особисто "замовив" його викрадення, для чого ФБР і оголосило за нього нагороду в розмірі 250 тисяч доларів. Про звернення Пригожина в СКР повідомила пресслужба його компанії Конкорд, передає ONLINE.UA.

"Євген Вікторович Пригожин звернувся до Слідчого комітету Російської Федерації із заявою про спробу викрадення його громадянами США в складі організованої злочинної групи. Пригожин попросив СКР порушити кримінальні справи у відношенні директора ФБР Крістофера Рея, президента США Джо Байдена, директора ЦРУ Вільяма Бернса і глави Мін'юсту США Мерріка Гарланда по ч. 1 ст. 30 КК РФ п. «а» ч. 3 ст. 126 КК РФ (приготування до викрадення людини) та за ч. 1 ст. 30 КК РФ п. «в» ч. 3 ст. 127.1 КК РФ (приготування до купівлі-продажу людини) ", - йдеться в заяві.

Як відомо, ФБР 26 лютого оголосило в розшук Пригожина і пообіцяло винагороду в розмірі 250 тисяч доларів за відомості, які можуть допомогти його заарештувати. Його розшукують, щоб залучити до відповідальністі за втручання у вибори президента США.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кадиров вимагає грошей від ФБР за інформацію про "кухаря Путіна".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?