Кулеба пообіцяв наслідки всім країнам, які куплять вкрадене в Україні зерно
Категорія
Україна
Дата публікації

Кулеба пообіцяв наслідки всім країнам, які куплять вкрадене в Україні зерно

Кулеба пообіцяв наслідки всім країнам, які куплять вкрадене в Україні зерно
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба попередив, що сприяння Росії у продажі або купівля у неї вкраденого в Україні зерна означає співучасть у її злочині.

Джерело: ЄП

Купівля краденого зерна матиме наслідки

Дмитро Кулеба зазначив, що в міжнародних ЗМІ з’явилася інформація про прибуття до Сирії російського судна із вкраденим українським зерном.

Росія є потрійним злочинцем: розбомбила Сирію, окупувала частину України, а тепер продає вкрадене українське зерно в Сирію. Хочу нагадати учасникам цієї оборудки: украдене ніколи та нікому не приносило щастя. Кожен причетний до продажу, транспортування чи купівлі украденого зерна є співучасником злочину. Ваші дії матимуть адекватні міжнародно-правові наслідки. Ми зробимо все, щоб максимально ускладнити ваше життя, – наголосив Дмитро Кулеба.

Міністр зазначив, що раніше завдяки зусиллям українських дипломатів від купівлі такого зерна відмовилися Єгипет та Ліван.

Кулеба підкреслив, що МЗС України попередило також інші країни про те, що партії зерна, яке продає Росія, може частково або повністю складатися із врожаю, вкраденого з окупованих територій України.

За даними українського уряду, Росія викрала вже до півмільйона тисяч тонн зерна вартістю понад 100 млн доларів США, і практично всі кораблі, які виходять із зерном зі Севастополя, перевозять саме їх.

МЗС закликає міжнародну спільноту посилювати економічні санкції з метою припинення збройної агресії РФ проти України, запобігання гуманітарній катастрофі та погіршенню ситуації з продовольчою безпекою у світі, - заявив Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?