Кулеба розповів про 5 сценаріїв закінчення війни на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба розповів про 5 сценаріїв закінчення війни на Донбасі

Кулеба розповів про 5 сценаріїв закінчення війни на Донбасі
Джерело:  online.ua

У Міністерстві закордонних справ України визнали існування одразу 5 сценаріїв, за одним з яких втілюватимуть реінтеграцію окупованих районів Донбасу під контроль Києва. Голова відомства Дмитро Кулеба звернув увагу на тривале дотримання першого сценарію, який спрямований на мирний процес. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв’ю дипломата телеканалу “Прямий”.

За його словами, про 5 різних планів йшлося на зустрічі учасників Ради національної безпеки та оборони напередодні, 19 лютого.

“Зараз наш сценарій можна умовно назвати "поганий мир краще, ніж гарна війна". І саме за ним рухаємося”, - наголосив Кулеба.

Під час засідання РНБО було оголошено певну інформацію, а після члени ради вирішили повернутися до обговорення певних сценаріїв.

“Точніше подивитися на них і чітко проаналізувати їх на відповідність тому, що ми маємо де-факто зараз”, - додав міністр.

Закритий статус згаданої інформації не дозволяє оприлюднити подробиці жодного з 5 сценаріїв врегулювання, які обговорюють на рівні РНБО, стверджує посадовець.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський ставив дедлайн в один рік для досягнення суттєвого прогресу у врегулюванні конфронтації з Росією. З таким оголошенням він виступив після переговорів на рівні лідерів “нормандської четвірки” у грудні 2019 року.

Упродовж 2020 року російська сторона відзначилася фактичним блокуванням переговорів. Зокрема, У Тристоронній контактній групі делегація висувала Україні ультиматуми, а робити щось у напрямку врегулювання Москва відмовлялася до виконання оголошених умов.

Одним з небагатьох досягнень торік стало узгодження нового режиму припинення вогню — він став найбільш тривалим, однак у лютому бойовики окупаційного режиму почали робити нові випади.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр Кулеба вважає, що Сполучені Штати можуть бути надзвичайно впливовими у врегулюванні війни на Донбасі. Він звертає увагу на спроможність Вашингтону діяти навіть за межами переговорів “нормандської четвірки”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?