Кулеба жорстко відповів російському пропагандисту — такого він не очікував
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба жорстко відповів російському пропагандисту — такого він не очікував

Кулеба жорстко відповів російському пропагандисту — такого він не очікував
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час візиту до Вашингтона відмовився відповідати на запитання російського журналіста щодо тем переговорів української делегації з представниками США.

Джерело: УНІАН.

Відео з Кулебою опублікували низка російських ЗМІ.

На ньому російський пропагандист намагається запитати у Кулеби, чи буде тема Росії звучати в ході переговорів делегацій України й США. Дипломат у відповідь кілька разів повторює, що не дає коментарів росЗМІ.

"Я не спілкуюся з російськими ЗМІ з 2000-якогось року... Я вам відповів. Можете викласти мою відповідь - я не спілкуюся з російськими ЗМІ", - заявив міністр.

Нагадаємо, наразі українська делегація на чолі з президентом Володимиром Зеленським знаходиться в США. 1 вересня Зеленський має зустрітися з президентом США Джо Байденом. Напередодні він вже провів низку зустрічей у Вашингтоні, в тому числі з міністром енергетики США і гловою оборонного відомства.

Тема Росії на переговорах в США

Зазначимо, що теми агресії Росії проти України і російського проєкту “Північний потік-2” вже звучали на переговорах президента Зеленського з американськими високопосадовцями.

Президент України та міністр оборони США обговорили перспективи розвитку співпраці з метою протидії агресивній політиці Росії в Азовсько-Чорноморському регіоні та гарантування свободи судноплавства в міжнародних водах.

«Ситуація у Чорному морі вимагає колективної безпекової відповіді», – сказав Володимир Зеленський.

Ллойд Остін повідомив, що США ухвалили рішення про виділення додаткової безпекової допомоги Україні в обсязі $60 млн, включно із закупівлею переносних протитанкових ракетних комплексів «Джавелін».

Під час зустрічі з міністром енергетики Сполучених Штатів Америки Дженніфер Гренхольм сторони обговорили загрози «Північного потоку – 2» для безпеки нашої держави та енергетичної безпеки у Європі.

Володимир Зеленський наголосив на важливості створення ефективних запобіжників від використання Росією газу в якості зброї.

Читайте також:

  • Зеленський підготував Байдену невідкладну пропозицію по Донбасу.

  • Пентагон оголосив про виділення потужної військової допомоги Україні.

  • Зеленський очікує консультацій від США та Німеччини щодо збереження українського транзиту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?