"Культура vs війна. Сергій Жадан". Дивіться премʼєру документальної стрічки
Категорія
Культура
Дата публікації

"Культура vs війна. Сергій Жадан". Дивіться премʼєру документальної стрічки

"Культура vs війна. Сергій Жадан". Дивіться премʼєру документальної стрічки
Джерело:  online.ua

В рамках масштабного просвітницького проєкту "Культура vs війна" відбулася прем’єра документального фільму про відомого українського поета, письменника, музиканта, а також волонтера Сергія Жадана.  Нова стрічка циклу отримала однойменну назву "Культура vs війна. Сергій Жадан".

Джерело:  Дивись Українське!

Що важливо знати про Сергія Жадана

Жадана доволі часто величають рок-зіркою української літератури: його книги стають бестселерами та регулярно перевидаються, а поетичні вечори збирають повні зали читачів.

Не можна також не згадати про те, що книги Жадана перекладені понад 20 мовами світу та відзначені численними міжнародними преміями, серед яких Літературна нагорода Центральної Європи Angelus.

Крім письменництва, Сергій Жадан є фронтменом музичних гуртів «Жадан і собаки» і «Лінія Маннергейма», з якими випускає нові альбоми та дає концерти.

Зараз треба думати не про себе, а про весь той контекст, в якому ти існуєш, — поділився своїм баченням письменник.

Варто зазначити, що останні півтора року Сергій Жадан насамперед є волонтером. З початком повномасштабного вторгнення він залишився допомагати цивільним і військовим у рідному Харкові, що інтенсивно обстрілювався військами рф. Зараз завдяки благодійним виступам збирає мільйони гривень на потреби армії.

Що важливо знати про проєкт "Культура vs війна"

Проєкт "Культура vs війна" створюється Асоціацією "Сприяння розвитку кінематографа в Україні – дивись українське!" за підтримки Європейського Союзу European Union in Ukraine , Фонду "МХП-Громаді" та Компанії "Вавілон".

Над новим фільмом працювали:

  • Режисер – Кадім Тарасов

  • Оператор-постановник – Юрій Грузінов

  • Продюсер – Андрій Різоль

  • Виконавчий продюсер – Аліна Краснянська

  • Менеджер проєкту від ЄС – Марко Ферраро

  • Креативний продюсер – Святослав Різоль

  • Оператори — Денис Дужник, Денис Воронцов, Ярослав Пілунський, Юлія Большинська, Дмитро Колос, Олег Руз

Не можна також не згадати про те, що раніше автори проєкту представили документальні стрічки про гурт "Антитіла", українського кінооператора Сергія Михальчука та відомого актора, режисера й військовослужбовця Ахтема Сеітаблаєва, які також не побоялися стати на захист батьківщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?