Курс біткоїну різко обвалився через нові санкції проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Курс біткоїну різко обвалився через нові санкції проти Росії

Курс біткоїну різко обвалився через нові санкції проти Росії
Джерело:  online.ua

У неділю, 18 квітня, курс біткоїну різко обвалився до тритижневого мінімуму. Ціна на найпопулярнішу криптовалюту впала на 11,3% до 53 851 долара.

Джерело: CoinDesk

Обвал курсу біткоїну стався буквально за кілька хвилин - ціна на Bitcoin спочатку з 60 000 доларів впала до 52 тисяч, а потім трохи піднялася і закріпилася на позначці 54 тисяч.

Курс біткоїну 18 квітня (інфографика coindesk.com)

На тлі обвалу курсу біткоїну загальна вартість ринкової капіталізації криптовалюти знизилася до 1,02 трлн дол. Падіння капіталізації за добу склало більше 86 млрд доларів.

Курс біткоїну обвалився - причини

Ціна на Bitcoin різко знизилася на тлі санкцій проти Росії, які ввели США. Йдеться про американських санкції проти 28 кріптовалютних Bitcoin-адресів, причетних до російського втручання у вибори президента США в 2020 році.

Як відомо, під санкції США потрапили кріптовалютні адреси пакистанської фірми Second Eye Solution. Ця фірма, пояснили в Мінфіні США, допомагала Росії обходити санкції і перевірку на відмивання грошей, а також підробляла документи для створення облікових записів в соціальних мережах. За інформацією американської влади, її послугами користувалося російське Агентство інтернет-досліджень відоме як "фабрика тролів" бізнесмена Євгена Пригожина. У Мінфіні США з'ясували, з 2013 року по березень 2021 року на кріпотовалютні адреси, які попали під санкції, SES отримала понад $2,5 млн в цифрових валютах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?