Латвія починає будівництво 60 км огорожі на кордоні з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Латвія починає будівництво 60 км огорожі на кордоні з Білоруссю

Латвія починає будівництво 60 км огорожі на кордоні з Білоруссю
Джерело:  online.ua

У квітня Латвія розпочне другий етап будівництва паркану вздовж кордону з Білоруссю довжиною 63,9 км.

Джерело: Delfi

Як проходить будівництво паркану на латвійсько-білоруському кордоні

Голова правління Державної нерухомості (VNĪ) Ренарс Грішкевічс повідомив, що на чотирьох ділянках першого етапу (85,8 км) - у сухих зонах - роботи з будівництва паркану завершено і зараз об'єкт здається замовнику.

Ми вже можемо бачити реальні результати виконаної роботи, що дає змогу без невиправданої затримки розпочати будівництво незалежної огорожі також на етапах, що входять до другого етапу. Завдяки співпраці всіх сторін, залучених до проєкту, вдалося розв'язати більшість проблем, через які роботи з відчуження затягнулися минулого року. Ми впевнені, що перший етап будівництва паркану, як і було заплановано, завершиться на початку осені цього року, а роботи другої та третьої черги відбудуться за графіком, - наголосив Грішкевічс.

На першому етапі Латвія побудувала 54 км паркану на кордоні з Білоруссю. При цьому погода взимку не сприяла продовженню робіт у болотистій місцевості. Їх відновлять, коли ґрунт стане твердішим, а температура повітря буде стабільно вищою за +10 градусів.

Окрім того, частина проблем пов'язана з рельєфом місцевості, адже прикордонна інфраструктура має бути побудована на крутих схилах та заболочених ділянках, а дороги повинні бути безпечними для руху.

Коли Латвія завершить будівництво огорожі на кордоні з Білоруссю

Перша черга будівництва огорожі протяжністю 85,9 км буде завершена до початку осені цього року, а друга черга (63,9 км) і третя черга (16,7 км) - до кінця 2024 року.

Загальна вартість будівництва перших двох етапів будівництва прикордонної інфраструктури становить 102,7 млн євро. Покрити їх планується за підтримки фондів ЄС.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?