Лавров в ООН різко змінив риторику щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров в ООН різко змінив риторику щодо України

Лавров в ООН різко змінив риторику щодо України
Джерело:  online.ua

Скандальний очільник МЗС РФ Сергій Лавров неочікувано для всіх в ООН згадав про те, що Росія нібито насправді визнає територіальну цілісність України, однак лише за певних умов.

Джерело: росЗМІ

Лавров знову заговорив про територіальну цілісність України

Одіозний російський дипломат почав згадувати про те, що РФ ще у 1991 році на офіційному рівні визнали суверенітет України на основі Декларації про незалежність, яку Україна ухвалила, виходячи із Радянського Союзу.

У декларації багато що записано гарного, зокрема й що вони (українці - ред.) поважатимуть права національних меншин, поважатимуть права російської та інших мов, російську там прямо згадано. Потім усе це увійшло до конституції України... Але в Декларації незалежності було одним із головних для нас моментів, що Україна буде позаблоковою країною, не вступатиме до жодних військових альянсів. У тій редакції, за тих умов, ми територіальну цілісність Україна підтримуємо, — додав Лавров.

Глава МЗС РФ не пояснив, що він хотів цим сказати та що насправді означає його нова заява про Україну.

Лавров заявив про готовність Росії до перемовин

За словами скандального дипломата, офіційна Москва нібито готова до переговорів щодо України, але жодних пропозицій щодо припинення вогню розглядати не планує.

Він також публічно відкинув формулу миру від українського лідера Володимира Зеленського.

Ба більше, Лавров почав цинічно скаржитися на те, що на Заході нібито не хоче серйозно показати розуміння війни в Україні, і "раз вони хочуть розв'язувати питання на полі бою, значить, буде на полі бою".

Очільник МЗС РФ вкотре безсоромно назвав Захід "імперією брехні" та звинуватив міжнародних партнерів України у тому, що вони, мовляв, не виконують своїх обіцянок.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?