Лавров визнав нереальність планів «Газпрому» щодо запуску «Північного потоку-2»
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров визнав нереальність планів «Газпрому» щодо запуску «Північного потоку-2»

Лавров визнав нереальність планів «Газпрому» щодо запуску «Північного потоку-2»
Джерело:  online.ua

Російський газопровід «Північний потік-2» зможе розпочати роботу тільки після його сертифікації, яка займе близько чотирьох місяців. Про це в середу, 15 вересня, заявив глава МЗС Російської Федерації Сергій Лавров.

 Джерело: «Интерфакс».

«Роботи всі завершені, зараз йде процес отримання необхідних дозволів від німецького регулятора. Процес, як з'ясовується, за німецьким законодавством нешвидкий, по-моєму, чотири місяці, початок 2022 року позначається», – зазначив Лавров.

Також він сказав, що не сумнівається в тому, що продовжаться спроби «нападати» на газопровід.

«РФ не виключає, що агресивно налаштована меншість в ЄС спробує нав'язати іншим негативне ставлення до «Північного потоку – 2», – наголосив глава МЗС РФ.

Нагадаємо, що раніше в Росії заявляли про введення в експлуатацію газопроводу ще в 2021 році. Так, 6 вересня Лавров заявляв, що “Північний потік” запрацює за кілька днів. В «Газпромі» говорили, що планують розпочати експлуатацію газопроводу вже з жовтня 2021 року першою ниткою, а з грудня – обома.

Сертифікація “Північного потоку-2”

Зазначимо, що починаючи з 8 вересня у німецького регулятора є чотири місяці для розгляду заявки на сертифікацію “Північного потоку-2” і підготовки звіту, тобто кінцевий термін - 8 січня 2022 року.

Далі німецький регулятор повинен передати звіт Єврокомісії, яка може два місяці готувати власний висновок і ще додатково використати на це два місяці, якщо це знадобиться.

У випадку початку роботи "Північного потоку-2" без дозволів будуть застосовані санкції.

 Окрім цього, "Північний потік-2" має пройти внутрішню перевірку на попереднє введення в експлуатацію, тривалість цього етапу - до трьох місяців.

Нагадаємо, “Газпром” 10 вересня заявив про повне завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2".

Читайте також:

  • Північний потік-2 запрацює за кілька днів — Лавров.

  • Влада Німеччини спростувала гучні заяви Кремля про запуск Північного потоку-2.

  • США дали Україні гучну обіцянку після завершення будівництва Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?