Влада Німеччини спростувала гучні заяви Кремля про запуск Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада Німеччини спростувала гучні заяви Кремля про запуск Північного потоку-2

Влада Німеччини спростувала гучні заяви Кремля про запуск Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

У федеральному уряді Німеччини вказали на неможливість миттєвого комерційного запуску “Північного потоку-2” попри всі резонансні заяви Кремля, стверджує радниця міністра енергетики України Олена Зеркаль.

Джерело: Facebook

За словами ексзаступниці міністра закордонних справ, процес сертифікації в цілому займає кілька місяців, а Берлін не планує запускати новий газогін до завершення процедури.

“Сьогодні на зустрічі з Андреасом Файхтом, держсекретарем Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини, він запевнив, що ПП2 не буде запущено в комерційну експлуатацію до завершення сертифікації”, - уточнила посадовиця.

Зеркаль звернула увагу, що від 8 вересня німецький регулятор BNetzA має період в чотири місяці для розгляду заявки від компанії-контролера Nord Stream 2 AG, а також для підготовки відповідного звіту.

“Далі німецький регулятор передає його Єврокомісії, що передбачено зміненою Директивою про газ. ЄК має два місяці для власного висновку і ще додатково два місяці, якщо це знадобиться. Початок роботи ПП2 без дозволів призведе до застосування санкцій до нього. До того ж ПП2 повинен пройти внутрішню перевірку на попереднє введення в експлуатацію. Тривалість етапу - до трьох місяців”, - уточнила вона.

Також залишається навіть після цього невирішеним ще одне технічне питання. Воно прямо пов’язане з процедурою отримання сертифікату безпеки незалежного міжнародного сертифікатора.

“Nord Stream 2 AG відмовляється коментувати, яка сертифікаційна компанія обслуговуватиме ПП2 і чи залучена ця компанія до процесу попередньої перевірки. Тривалість етапу - від одного місяця до одного року. Як не крути кубика, а заяви про повноцінний запуск проєкту 1 жовтня дещо переоцінені”, - резюмувала Зеркаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?