Лавров знову заговорив про мирні переговори з Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Лавров знову заговорив про мирні переговори з Україною

Лавров знову заговорив про мирні переговори з Україною
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто 22 вересня зустрівся з головою російського МЗС Сергієм Лавровим на полях сесії Генеральної асамблеї ООН. Однією з головних тем переговорів була війна в Україні.

Джерело:  Index

У РФ заговорили про мирні переговори

Сійярто сказав, що зустрівся з Лавровим, як це відбувалось на кожній сесії Генасамблеї ООН.

Було б добре, якби інші західні політики зробили те ж саме. Тоді, можливо, було б більше надії на те, що в Україні нарешті настане мир, що вбивства припиняться і що людські життя будуть врятовані, – сказав він.

Голова угорського МЗС додав, що однією з головних тем переговорів із росіянином була війна в Україні.

Наш колега Сергєй Лавров також поінформував нас про те, що Росія готова до мирних переговорів. Очевидно, що багато деталей ще потребують уточнення. Я щиро сподіваюся, що в якийсь момент будуть створені обставини, які дадуть зрозуміти і Україні, і Росії, що вони повинні шукати рішення за столом переговорів якомога швидше, – продовжив він.

Міністри закордонних справ Угорщини й РФ також обговорили співпрацю в енергетичній сфері та "всіх сферах, не зачеплених санкціями", й скандал із російським підручником, де Угорську революцію 1956 року називали "фашистською".

Що відомо про скандальні заяви представників угорського уряду стосовно війни в Україні

Голова адміністрації прем’єр-міністра Угорщини Гергей Гуйяш раніше заявив, що"жодних значних результатів" контрнаступ Україні не приніс, а позиція Будапешта про переговори – обґрунтована.

Також глава МЗС Угорщини Петер Сіярто виступив із новою скандальною заявою, що нібито в планах ЄС підтримувати розв’язану Кремлем війну проти України протягом найближчих чотирьох років.

Між тим керівник МЗС Словаччини Мирослав Влаховський різко відповів Сіярто стосовно його заяви.

Він закликав угорського колегу не розповідати, що думають інші люди, перш ніж запитати їх.

ЄС складається з 27 країн. Я не пригадую жодних дебатів, коли ми говорили, що війна триватиме 4 роки. Війна може припинитися завтра. ЄС не є проблемою, Росія є проблемою, — підкреслив Влаховський.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?