На російському аеродромі Сєща знищили Ан-124 "Руслан" — Легіон «Свобода Росії»
Категорія
Події
Дата публікації

На російському аеродромі Сєща знищили Ан-124 "Руслан" — Легіон «Свобода Росії»

На російському аеродромі Сєща знищили Ан-124 "Руслан" — Легіон «Свобода Росії»
Джерело:  online.ua

Бійці визвольного Легіону "Свобода Росії" заявили про бавовну на аеродромі злочинної армії РФ Сеща у Брянській області.

Джерело: Легіон "Свобода Росії" у Telegram

Що відомо про бавовну на аеродромі в Брянській області 

Представники легіону зазначають, що внаслідок бавовни, організованої бійцями спротиву у ворожому тилу, було пошкоджено щонайменше один літак АН-124-100 "Руслан".

Зазначається, що вартість одного такого літака оцінюється щонайменше в 70 млн доларів.

В військово-космічних силах армії РФ, за різними даними, було не більше 12 аналогічних літаків у справному стані.

Їх виробництво чи ремонт власними силами РФ неможливі. Квазі-уряд РФ замовчує реальні втрати бойових літаків внаслідок нічної атаки безпілотника і нам є, що про це сказати, - зазначають представники Легіону "Свобода Росії".

За їх словами, небайдужі росіяни, що взаємодіють із Легіоном, розповідають, що реальні масштаби втрат техніки в полку перевищують офіційно заявлені - не пошкоджено, а повністю знищено одного АН-124-100, який перебував на стоянці повністю заправленим паливом, а ще один такий самий літак отримав осколкові пробоїни фюзеляжу.

Поки невідомо, чи це всі втрати, ми чекаємо на супутникові знімки з місця подій.

Що відомо про наслідки бавовни на аеродромі Сеща

За інформацією представників військово-транспортної авіації Росії, був знищений принаймні один літак АН-124-100 («Руслан»).

Удар групою невідомих БПЛА по літаках 556 окремого військово-транспортного авіаполку на аеродромі біля селища Сєща Брянської області було здійснено в ніч проти 3 травня 2023 року.

Раніше повідомлялось, що цим же ударом було пошкоджено не менше двох вертольотів Ка-52, які тимчасово базуються на аеродромі в Сєщі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?