Ленд-ліз для України поки не запрацював — Білий дім
Категорія
Україна
Дата публікації

Ленд-ліз для України поки не запрацював — Білий дім

Ленд-ліз для України поки не запрацював — Білий дім
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена повідомляє що наразі Збройні сили України продовжують отримувати військову допомогу у рамках програм, які не передбачають повернення коштів за отриману допомогу, а ленд-ліз запрацює згодом.

Джерело: "Голос Америки"

Білий дім каже, що ленд-ліз для України поки не запрацював

За словами представників Білого домк, наразі у пріоритеті ті формати безпекової допомоги Україні, за якими їй згодом не потрібно буде повертати кошти, на відміну від ленд-лізу.

За їхніми словами, це насамперед USAI (Ініціатива сприяння безпеці в Україні) та програма президентських повноважень - всі останні поставки зброї відбувалися за ними.

Окрім того, наголошується, що зараз команда Джо Байдена використовує пакет обсягом 40 млрд доларів, більше половини якого закладені на військову допомогу та супутні витрати. Що важливо розуміти, ці гроші необіхдно витратити до кінця фіскального року в Штатах, який припадає на кінець вересня.

Володимир Зеленський та Джо Байден (фото — president.gov.ua)

За словами координатора Ради з нацбезпеки США і стратегічних комунікацій Джона Кірбі, офіційний Вашингтон досі розглядає повноваження, які надає програма ленд-лізу.

Ми вдячні Конгресу за цей законодавчий акт. Його було ухвалено на двопартійній основі, і це чітко вказує на те, наскільки члени Конгресу цінують підтримку, надану Україні, і хочуть впевнитись, що ми можемо і надалі це робити, - наголосив американський чиновник.

Як уже згадувалося раніше, Джо Байден підписав закон про ленд-ліз для України 9 травня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?