ЛГБТ-френдлі заклади Києва потрапили під кібербулінг
Категорія
Україна
Дата публікації

ЛГБТ-френдлі заклади Києва потрапили під кібербулінг

ЛГБТ-френдлі заклади Києва потрапили під кібербулінг
Джерело:  online.ua

Київські заклади, які офіційно проголосили себе ЛГБТ-френдлі, постраждали від так званого кібербулінгу, який проти них влаштували представники громадської організації Solaris.

Джерело: Wonderzine

За оприлюдненими даними, під “атаку” потрапили серед інших заклади Hum:Hum, Pure&Naive, “100 років тому вперед”, а також низка магазинів “Всі. Свої”, LUSH і NYX.

Все це було названо “фестивалем кібербулінг”, який було анонсовано напередодні у Telegram-каналі.

“Офіційно відкриваю фестиваль кібербулінгу ЛГБТ-френдлі закладів. На жаль, ці товариші вирішили пограти в таку собі “сегрегацію”, відділивши гомоекстремістів від звичайних людей”, - наголосили у заяві представники ГО.

Вони звернули увагу на те, що “гості є гості, а заклади мають бути х’юман-френдлі”.

Кібербулінг полягає у буквально спамі негативними відгуками до закладів на сервісах Google.

Представник ГО “КиївПрайд” Едвард Різ уточнив, що повний перелік закладів для подальшої атаки було взято з мапи ЛГБТ-френдлі локацій, які розробили в їхній організації.

Одразу після згаданого оголошення у Telegram заклади почали масово отримувати одну “зірку” в Google Maps, а інколи зірка супроводжувалася негативним і “критичним” коментарем.

“Мені здається, заклад став “гей-френдлі” тільки тому, що до нього більше навідувалися пари нетрадиційної орієнтації робити одне одному подарунки. Гарна таргетована реклама це може виправити”, – таким став один з відгуків до квіткового магазину “Київ Цвіт Проєкт”.

Водночас негативні відгуки торкнулися популярної локації “Кураж”, а деякі з закладів отримали відгуки, буквально сповнені ненависті.

“Відтепер ненавиджу це місце, після того, як дізнався, що керівник – жінка”, - такий наразі відгук отримало після акції кафе Hum:Hum.

Деякі прихильники закладів після кібербулінгу почали виправляти ситуацію позитивними відгуками. Своєю чергою “КиївПрайд” підтвердив намір звернутися до кіберполіції через такий інцидент.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?