В центрі Києва пройшов Кліматичний марш — учасники озвучили вимоги владі
Категорія
Україна
Дата публікації

В центрі Києва пройшов Кліматичний марш — учасники озвучили вимоги владі

В центрі Києва пройшов Кліматичний марш — учасники озвучили вимоги владі
Джерело:  online.ua

У Києві та ще кількох українських містах в неділю, 26 вересня, проходить Кліматичний марш. Учасники акції вимагають від влади збільшити державне фінансування для скорочення викидів парникових газів. Організатором маршу є громадська організація Екодія. Учасники акції зібралися на Михайлівській площі, звідки вирушать до Верховної Ради.

Джерело: Суспільне

Активісти тримають плакати з написами Досить вбивати планету!, Stop climate change!, Нафта не потрібна! тощо, а також розгорнули велике полотно, на якому зображена планета Земля. Користувачі в соцмережах пишуть, що до заходу доєдналося небагато людей.

"Мені не байдуже. Я вважаю, що кожен громадянин, який є громадянином, а не просто мешканцем цієї країни, має нести відповідальність за те, що тут відбувається. І має доводити до відома влади, що ми хочемо змін", — каже одна з учасниць акції Юлія.

Ще однією вимогою учасників екологічної акції є відмова від дотацій у збиткову вугільну галузь та закладання коштів у підвищення енергоефективності будівель і на розвиток системи державного моніторингу якості повітря.

 «Зміна клімату — це виклик для всього людства, саме тому нам необхідно діяти рішуче. Закиньте свої колишні термінові справи та виходьте за клімат разом з нами!» — наголошують організатори маршу.

Нагадаємо, востаннє такий Кліматичний марш відбувся в 2019 році, його відвідали дві тисячі осіб. Він став наймасовішою екологічною акцією в історії України.

Наразі аналогічні акції також проходять у Миколаєві, Чорноморську, Львові, Запоріжжі, Дніпрі, Рівному, Вознесенську, Ужгороді, Хмельницькому, Кропивницькому, Кам’янському та Маняві.

"Україна теж не пасе задніх: у Запорізькій області фіксують смерчі, Одесу заливають повені, пилова хмара з Сахари накриває всю країну, липень у столиці вкотре б’є температурні рекорди. Вже зараз в небезпеці тисячі людських життів, гектари лісів, наші домівки і наші гроші, які доведеться витрачати на боротьбу із наслідками кліматичної кризи. Якщо нічого не змінювати, далі ставатиме лише гірше" - констатують організатори.

Кліматичний марш проводиться з дотриманням усіх карантинних норм, тож організатори закликають вдягати маски, зберігати дистанцію та залишатися вдома тих, хто почувається зле.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?