Лідери Азербайджану і Вірменії прийняли неочікуване рішення на тлі ескалації
Категорія
Світ
Дата публікації

Лідери Азербайджану і Вірменії прийняли неочікуване рішення на тлі ескалації

Лідери Азербайджану і Вірменії прийняли неочікуване рішення на тлі ескалації
Джерело:  online.ua

20 листопада очільник Європейської ради Шарль Мішель офіційно повідомив, що лідери Азербайджану та Вірменії Ільхам Алієв та Нікол Пашинян вирішили провести переговори в Брюсселі наступного місяця на полях саміту Східного партнерства.

Джерело: сайт Європейської ради

Президент Азербайджану і прем’єр Вірменії вирішили зустрітися

Згідно з останніми даними, глава ЄР провів телефонні переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим і прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном. Політики детально обговорили ситуацію в регіонів контексті підготовки саміту Східного партерства.

"Президент Шарль Мішель запропонував прийняти президента Ільхама Алієва і прем'єр-міністра Нікола Пашиняна для зустрічі в Брюсселі на полях саміту Східного партнерства. Лідери домовилися зустрітися в Брюсселі, щоб обговорити регіональну ситуацію та шляхи подолання напруженості для процвітаючого та стабільного Південного Кавказу" - йдеться в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що це буде третя зустріч лідерів Вірменії та Азербайджану віч-на-віч після війни за Нагірний Карабах. Дві попередні зустрічі організувала та запропонувала команда очільника Кремля Володимира Пуітна - вони відбулися у Москві за участю російського президента.

Окрім того, наголошується, що під час телефонної бесіди Алієв та Пашинян дійшли висновку, що потрібно встановити пряму лінію зв’язку на рівні відповідних міністрів оборони, яка служитиме механізмом запобігання інцидентам.

Що важливо розуміти, офіційна заява Шарля Мішеля про зустріч лідерів Азербайджану та Вірменії пролунала лише через декілька днів після поновлення військових зіткнень між давніми ворогами. Влада Вірменії стверджує, що щонайменше 15 їхніх солдатів загинули в боях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?