Азербайджан та Вірменія влаштували стрілянину з втратами на кордоні
Категорія
Світ
Дата публікації

Азербайджан та Вірменія влаштували стрілянину з втратами на кордоні

Азербайджан та Вірменія влаштували стрілянину з втратами на кордоні
Джерело:  online.ua

На спільному державному кордоні між Азербайджаном та Вірменією попри встановлене перемир’я сталася нова стрілянина - постріли пролунали вранці у середу, 14 липня.

Джерело: Міноборони Вірменії

За оприлюдненими даними, небезпечний інцидент стався на ділянці Ерасх близько 10:30 (приблизно 09:30 за київським часом). Вірменська сторона звинуватила азербайджанських військовослужбовців у спробі провести фортифікаційні роботи із застосуванням інженерної техніки.

“Після відповідних дій вірменської сторони, спрямованих на припинення зазначених робіт, азербайджанські військовослужбовці відкрили вогонь по вірменських позиціях. За підсумками стрілянини військовослужбовець ЗС РА отримав смертельне вогнепальне поранення. У азербайджанської сторони теж є втрати”, - стверджує Єреван.

Міноборони країни виступило із засудженням таких провокацій з боку азербайджанців. Воно попередило, що подібні заходи завжди супроводжуватимуться жорсткою відповіддю вірменської сторони.

Вся відповідальність за такі інциденти нібито лежить виключно на уряді Азербайджану, хоча не уточнюється, як саме вірменські сили намагалися “припинити” фортифікаційні роботи.

Реакція Азербайджану на стрілянину

Міністерство оборони Азербайджану водночас оголосило, що вірменські підрозділи з різноманітної зброї завдали обстріли позиції в напрямку Садаракського району Нахічеванської Автономної Республіки неподалік від кордону.

“Внаслідок обстрілу отримав поранення військовослужбовець Азербайджанської Армії Марданли Ібадулла Махсуд оглу. Пораненому було надано першу медичну допомогу, після чого його евакуювали до медичного закладу. У відповідь вогнем противник був приборканий. В цей час ситуація в зазначеному напрямку стабільна, оперативна обстановка контролюється підрозділами наших військ”, - резюмувала азербайджанська сторона.

Це - не перший подібний інцидент між двома країнами, які вели повноцінну війну восени 2020 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?