ЄС відреагував на новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС відреагував на новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

ЄС відреагував на новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном
Джерело:  online.ua

Шеф європейської дипломатії Жозеп Боррель наголосив, що влада Європейського Союзу уважно стежить за тривожними подіями на кордоні між Вірменією та Азербайджаном.

Джерело: "ЄП"

Як ЄС реагує на новий конфлікт між Азербайджаном та Вірменією

За словами Жозепа Борреля, від його імені генеральний секретар Європейської служби зовнішніх дій Стефано Санніно 13 травня провів переговори з очільниками Міністерств закордонних справ Вірменії та Азербайджану. Він закликав обидві країни утриматися від нової ескалації.

Окрім того, наголошуться, що спеціальний представник Євросоюзу Тойво Клаар також підтримував контакти з чинним головуванням ОБСЄ з цього приводу.

"Делімітація та демаркація кордонів повинні вирішуватися шляхом переговорів в інтересах безпеки місцевого населення. Ми вітаємо триваючі контакти на технічному рівні між двома сторонами. ЄС продовжує підтримувати всеосяжне врегулювання конфлікту і закликає обидві країни шукати мирні рішення, зберігаючи стабільність в регіоні", - наголосив Жозеп Боррель.

Що відомо про новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

Як уже згадувалося раніше, в.о прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян почав стверджувати, що військові Азербайджану вранці 12 травня перетнули кордон в районі озера Севліч та заглибилися на територію Вірменії на 3,5 км. Політик вважає, що це "диверсійне просування".

Після цього Пашинян звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна з проханням надати допомогу відповідно до вірмено-російського договору, мовиться в тому числі й про військову допомогу.

Представники Міністерства закордонних справ Азербайджан заявляють, що армія їхньої країни займає свої позиції, визначені угодою про припинення вогню від 10 листопада 2020 року, які раніше були недоступні через несприятливі погодні умови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?