Вірменія екстрено просить Путіна про військову допомогу
Категорія
Політика
Дата публікації

Вірменія екстрено просить Путіна про військову допомогу

Вірменія екстрено просить Путіна про військову допомогу
Джерело:  online.ua

Виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян екстрено звернувся до очільника Кремля Володимира Путіна з проханням надати допомогу відповідно до вірмено-російського договору. Варто звернути увагу на те, що також йдеться про військову допомогу.

Джерело:  "Радіо Азатутюн"

Вірменія попросив Путіна про військову допомогу

"Інформація в пресі про те, що обговорення з цього питання не було, стосується до вчорашньої телефонної розмови, в ході якого було обговорення про те, що азербайджанські війська відійдуть протягом ночі, але оскільки цього не сталося, сьогодні вранці вже офіційно звернулися до Російської Федерації", - наголосив заступник спікера парламенту Вірменії, депутат правлячої фракції "Мій крок" Ален Симонян.

Журналісти поцікавилися у політика, чому виникла необхідність звернутися до Володимира Путіна в рамках договору про взаємодопомогу, окрім звернення в ОДКБ.

"Тому що на даному етапі задіяні всі важелі і дипломатичні канали для якнайшвидшого вирішення питання, оскільки ми вважаємо неприйнятною будь-яку проблем, пов'язану навіть з одним кілометром суверенної території Республіки Вірменія", - відповів Ален Симонян.

Як уже згадувалося раніше, 14 травня Нікол Пашинян невідкладно звернувся до чинного очільника Ради колективної безпеки Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ), президента Таджикистану Емомалі Рахмона, в рамках реалізації положень статті 2 "Договору про колективну безпеку" від 15 травня 1992 року, дати доручення про негайне залучення механізму екстрених консультацій з метою координації позицій держав-членів ОДКБ та вжиття заходів для усунення виниклої загрози.

Варто звернути увагу на те, що членами ОДКБ є РФ, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?