США екстрено звернулися до Вірменії та Азербайджану
Категорія
Світ
Дата публікації

США екстрено звернулися до Вірменії та Азербайджану

США екстрено звернулися до Вірменії та Азербайджану
Джерело:  online.ua

Радник американського лідера Джо Байдена з питань національної безпеки Джейк Салліван під час останніх телефонних переговорів з лідерами Вірменії та Азербайджану заявив, що влада США стурбована загостренням нового конфлікту між двома країнами.

Джерело:  сайт  Білого дому

Як США реагує на ескалацію між Вірменією та Азербайджаном

"Салліван передав прихильність Сполучених Штатів справі миру, безпеки і процвітання на Південному Кавказі. Він висловив стурбованість з приводу недавньої напруженості у відносинах між Вірменією і Азербайджаном і підкреслив, що пересування військових поблизу недемаркованих кордонів безвідповідальне і провокаційне", - повідомляє пресслужба Білого дому.

Окрім того, радник Джо Байдена вкотре нагадав про необхідність проведення двома країнами офіційних перемовин з демаркації їх міжнародного кордону.

"Нарешті, він передав прихильність Сполучених Штатів досягненню регіонального примирення за допомогою двосторонньої взаємодії і в якості співголови Мінської групи", - наголосила американська влада.

Що потрібно знати про новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

Як уже згадувалося раніше, в.о прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян почав стверджувати, що військові Азербайджану вранці 12 травня перетнули кордон в районі озера Севліч та заглибилися на територію Вірменії на 3,5 км. Політик заявив, що це можна вважати "диверсійним просуванням".

Окрім того, Нікол Пашинян вирішив звернутися до очільника Кремля Володимира Путіна щодо надання допомоги відповідно до вірмено-російського договору. Що важливо розуміти, йдеться також і про військову допомогу.

Влада Азербайджану, коментуючи останні події, заявила, що їхня армія займає свої позиції, визначені угодою про припинення вогню від 10 листопада 2020 року, які раніше були недоступні через несприятливі погодні умови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?