Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт

Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

16 листопада представники Вірменії та Азербайджану офіційно повідомили про загострення ситуації на спірній території, а також звинуватили одне одного в обстрілах та провокаціях.

Джерело: "Радіо Азатутюн"

Що відомо про новий конфлікт між Вірменією та Азербайджаном

Лідер Вірменії Нікол Пашинян почав стверджувати, що військові Азербайджану зайшли на територію країни на одній зі східних ділянок кордону.

З коментарем також виступила Ради безпеки країни - вона заявила, що 4 позиції вірменських військових опинились в оточенні. Після переговорі азербайджанські військові покинули цютериторії, однак, мовляв, довелося вивести своїх військових Вірменії. Окрім того, наголошується, що на цій ділянці залишаються підрозділи ЗС Азербайджану, які вторглися на територію Вірменії ще 6 місяців тому.

"Речниця МЗС Азербайджану Лейла Абдуллаєва у відповідь на слова Пашиняна заявила, що азербайджанські військові "виконують свої службові обов'язки на суверенній території Азербайджану". Вдень 16 листопада міністерства оборони обох країн опублікували заяви, в яких звинувачують одне одного в провокаціях. З них випливає, що наразі тривають взаємні обстріли, у тому числі з важкого озброєння. Міноборони Вірменії заявило, що близько 13:00 стався обстріл їхніх позицій, після чого вірменські військові вжили заходів "для запобігання наступу противника", - йдеться в повідомленні.

За словами представників оборонного відомтва Азербайджану, спровокували сутичку військові Вірменії, які захотіли захопити висоти на цьому напрямку" і вони першими атакували позиції азербайджанських військових в Кяльбаджарському і Лачинському районах, а також використали стрілецьку зброю і гранатомети. Згідно з останніми даними, двоє людей отримали поранення.

Що важливо розуміти, це перше серйозне загострення з середини літа 2021 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?