Лікар-імунолог з Швейцарії попереджає про появу нового суперкоронавірусу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікар-імунолог з Швейцарії попереджає про появу нового суперкоронавірусу

Лікар-імунолог з Швейцарії попереджає про появу нового суперкоронавірусу
Джерело:  online.ua

Лікар-імунолог Федеральної вищої технічної школи швейцарського міста Цюріх Сай Редді вважає, що вже за рік, в 2022 році, світ має готуватись до нової загрозливої пандемії. ЇЇ спровокує набагато більш потужніший штам коронавірусу.

Джерело: Blick.

За словами фахівця, новий вид коронавірусної інфекції буде набагато небезпечнішим за ті, з якими людство бореться нині.

Вчений поділяє один з двох основних, різко протилежних поглядів, які зараз домінують та активно дискутуються в медичних професійних колах щодо можливих варіантів розвитку коронавірусних штамів.

Одна умовна група спеціалістів вважає, що будь-які інфекційні коронавірусні штами з часом слабшають - вбиваючи носія і не маючи змоги розповсюджуватись.

Інша умовна група вважає, що коронавірусні інфекції мають здатність швидко пристосовуватись, мутувати, і встигають заражати все більшу кількість носіїв, посилюючи свою небезпечну дію.

Редді, в свою чергу, переконаний, що зовсім скоро штами SARS-CoV-2 “Бета” і “Гамма”, пройшовши етап бурхливої мутації, стануть ще заразнішими.

В той же час штам “Дельта”, який домінує зараз в усьому світі, пристосується настільки, що зможе з легкістю обходити імунітет як тих, що перехворіли, так і отриманий внаслідок вакцинації.

“Всі ці зміни вже неминучі. Коронавірус залишиться надовго, можливо, на все наше життя,” - підкреслює імунолог.

Як підготуватися до появи суперкоронавіруса?

Щоб бути готовим до нової, більш небезпечної пандемії, Сай Редді закликає людство уважніше віднестись до цієї проблеми.

Спеціаліст наполегливо рекомендує задіяти всі засоби та увесь потенціал світової наукової та медичної спільноти на розпізнавання нових варіантів коронавірусу SARS-CoV-2, з усіма його виявленими і невиявленими штамами.

Крім того, на думку Редді, вакцинація може стати постійною процедурою.

А самі вакцини - постійно вдосконалюватись для профілактики штамів, що активно мутуюють.

«Ось чому ми повинні підготуватися до постійних вакцинацій протягом наступних декількох років, причому вакцини повинні будуть постійно адаптуватися до нових варіантів вірусу» - наголошує швейцарський імунолог.

Читайте також:

  • У Казахстані виявили штам коронавірусу Ета — що про нього відомо.

  • В МОЗ розповіли, скільки українців померли після щеплення проти COVID-19.

  • Україну перевели в “жовту зону” епіднебезпеки: нові правила.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?