В МОЗ розповіли, скільки українців померли після щеплення проти COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

В МОЗ розповіли, скільки українців померли після щеплення проти COVID-19

В МОЗ розповіли, скільки українців померли після щеплення проти COVID-19
Джерело:  online.ua

В Україні від початку вакцинальної кампанії померли 95 людей після вакцинації проти коронавірусу, що становить 0,0015% від усіх щеплених. Про це повідомили в Державному експертному центрі МОЗ у відповідь на запит журналістів Liga.net.

Джерело: Liga.net.

Стверджується, що 77 летальних випадків зовсім не пов'язані з вакцинацією – це випадкова подія, яка збіглася за часом із зробленим щепленням.

"Причинно-наслідковий зв’язок (у цих 77 випадках. – ред.) з проведеною імунізацією відсутній. Це, зокрема, стосується смерті військовослужбовиці в смт Чорноморське Лиманського району Одеської області 23 березня та смерті 53-річного лікаря Каменко-Дніпровського Центру первинної медико-санітарної допомоги 2 квітня", – заявили в ДЕЦ.

Реальні причини смерті військовослужбовиці та медика у МОЗ відмовляються оприлюднювати, оскільки це – медична таємниця.

Стосовно інших 18 смертей триває розслідування.

Причини смерті 77 людей

В МОЗ заявляють, що стосовно 77 летальних випадків, за якими розслідування завершене і зв'язку з вакцинацією не знайдено, там виявили виражені зміни з боку серцево-судинної системи.

“Причини смерті були різні, зокрема й такі хронічні захворювання, як ішемічна хвороба серця, розриви аневризм (вроджених) судин головного мозку, інша патологія”, – пояснює Сергій Дубров, лікар-анестезіолог, завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Національного медичного університету ім. О. О. Богомольця.

Що стосується власне побічних ефектів від щеплення – існує можливість розвитку міокардитів.

"Утім, це вкрай рідко – 0,00014% те, що ми бачимо в світі. Чоловіча стать, відносно молодий вік", – зазначає Дубров.

Володимир Сало помер після щеплення

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про смерть 19-річного студента Володимира Сала після вакцинації.

У Міністерстві охорони здоров'я підтвердили, що 13 вересня о 15:05 хлопець отримав щеплення проти COVID-19 вакциною Comirnaty/Pfizer-BioNTech.

"Із цього ж флакону щеплено ще 5 людей, усі вони почуваються добре. Протягом 30 хв меднагляду після вакцинації в хлопця скарг на самопочуття не було", – йдеться в повідомленні.

Попередня причина смерті хлопця - серцево-судинна недостатність, набряк легень, гостра коронарна недостатність. Остаточна причина смерті буде відома тільки через місяць після розслідування.

Читайте також:

  • На Київщині студент зробив щеплення проти COVID-19 і ввечері того ж дня помер.

  • На Львівщині різко зросла захворюваність: розгортають додаткові COVID-стаціонари.

  • Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?