На Львівщині різко зросла захворюваність: розгортають додаткові COVID-стаціонари
Категорія
Україна
Дата публікації

На Львівщині різко зросла захворюваність: розгортають додаткові COVID-стаціонари

На Львівщині різко зросла захворюваність: розгортають додаткові COVID-стаціонари
Джерело:  online.ua

На Львівщині через зростання захворюваності на COVID-19 почали розгортати додаткові ліжко-місця в медичних закладах. Пацієнтів з коронавірусним захворюванням почали приймати лікарні, які були задіяні під час третьої хвилі пандемії навесні 2021 року.

Джерело: брифінг начальника Департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ореста Чемериса.

За словами Чемериса, пацієнтів з COVID-19 відсьогодні прийматимуть Сокальська та Рудківська лікарні, а найближчим часом долучаться ще Пустомитівська, Жидачівська та Перемишлянська.

"До вчора в області було 8 медзакладів, де лікували дорослих, і одна дитяча лікарня. Відсьогодні в роботу запустили Сокальську та Рудківську лікарню. Крім того, ще трьом закладам дали доручення підготувати COVID-відділення до прийому пацієнтів", - повідомив Чемерис.

Зазначається, що за минулу добу у Львівській області госпіталізували 152 пацієнтів з COVID-19, а загалом у стаціонарах перебувають 1 268 коронавірусних хворих. Лікарні Львівщини вже заповнені на 38,4%.

В Україні вводять «жовтий» рівень епіднебезпеки

Зазначимо, що в четвер, 23 вересня, «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 встановлять на території всіх регіонів України. Обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки, почнуть діяти для всієї країни. Водночас, вакциновані українці отримають низку “поблажок”.

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Читайте також:

  • В Україні можуть запровадити примусову вакцинацію проти коронавірусу.

  • Жовтий рівень карантину оголошено з 23 вересня у всій Україні — уряд.

  • У МОЗ розкрили умови для карантину у школах попри вакцинацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?