Лікарі вперше прооперували мозок дитини до її народження
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Лікарі вперше прооперували мозок дитини до її народження

Лікарі вперше прооперували мозок дитини до її народження
Джерело:  online.ua

Лікарі у США провели надскладну операцію на мозку ще ненародженої дитини. Для матері це було четверте немовля – вона дуже переживала за плід. Хлопчик з'явився на світ через декілька днів після операції.

Джерело: CNN

Лікарі вперше прооперували мозок дитини до її народження

Бостонські лікарі прооперували мозок плода в утробі матері для лікування рідкісного захворювання. Відоме воно як мальформація вени Галена. Відбувався процес за допомогою УЗД та до того моменту цю технологію для лікування такого типу хвороб не застосовували.

Варто сказати, що особливість цього захворювання в неправильному розвитку кровоносної судини, що з'єднує мозок та серце. Її також називають веною Галена.

Через порок крові може стати надзвичайно багато та це створює навантаження для вен, серця і може призвести до виникнення інших захворювань.

Завжди таких дітей лікували після їхнього народження, однак цього разу лікарі вирішили розв'язати проблему до появи на світ малюка.

Як пройшли пологи після операції

З'явився на світ Денвер Коулман 17 березня 2023 року з вагою у майже 2 кілограми. Мати стверджує, що це був найкращий момент у її житті – коли в неї була можливість вперше потримати хлопчика на руках.

Через два місяці після народження дитина почуває себе чудово. Як усі люди в це період життя, Денвер значну частину часу їсть і спить. Водночас йому не потрібно приймати ліки завдяки зусиллям медиків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?