Ліонель Мессі перейшов до американського клубу "Інтер Маямі"
Категорія
Спорт
Дата публікації

Ліонель Мессі перейшов до американського клубу "Інтер Маямі"

Ліонель Мессі перейшов до американського клубу "Інтер Маямі"
Джерело:  online.ua

ФК "Інтер" Маямі підписав контракт з семиразовим володарем "Золотого м'яча" та чемпіоном Кубка світу Ліонелем Мессі.

Джерело: Інтер Маямі

Мессі буде грати за американський клуб

Очікується, що аргентинська суперзірка приєднається до команди найближчими днями, а його контракт розрахований до кінця сезону 2025 року у Вищій футбольній лізі (MLS).

Фінансові деталі угоди з 36-річним форвардом не розголошуються, проте Мессі став найбільш високооплачуваним гравцем північноамериканської ліги.

Я дуже радий розпочати цей наступний крок у моїй кар’єрі в «Інтері» Майамі та в Сполучених Штатах. Це фантастична можливість, і ми разом продовжуватимемо будувати цей прекрасний проект. Ідея полягає в тому, щоб працювати разом для досягнення поставлених цілей, і я дуже хочу почати допомагати тут, у моєму новому домі, - сказав Мессі.

Дебют Мессі в команді відбудеться 21 липня.

Додамо, що за "Інтер Маямі" грає захисник збірної України Сергій Кривцов, який перейшов до клубу минулої зими. Він вже зіграв за клуб 20 матчів, забивши один гол.

Чим відомий Ліонель Мессі

Мессі завоював рекордні сім титулів «Золотий м’яч», три нагороди «Найкращий гравець ФІФА серед чоловіків» і два «Золоті м’ячі» Чемпіонату світу з футболу ФІФА, що робить його єдиним гравцем, який двічі вигравав нагороду.

Також аргентинець володіє трьома нагородами УЄФА «Гравець року серед чоловіків», має шість європейських «Золотих бутс», шість визнань «Найкращим гравцем Ла Ліги», вісім трофеїв «Пічічі» та 15 нагород «Найкращий футболіст року в Аргентині».

Він є рекордсменом за кількістю голів, забитих за календарний рік - 91 раз у 2012 році.

Більшу частину своєї клубної кар'єри Мессі провів у ФК «Барселона», пройшовши через молодіжні лави та виступаючи за головну команду протягом 17 сезонів. Легендарний гравець провів за команду 780 матчів, забив при цьому 672 голи та віддав 291 результативну передачу.

Після свого історичного перебування в "Барселоні" Мессі виступав за "Парі Сен-Жермен" у Франції протягом двох сезонів. Він провів за команду 75 матчів у всіх турнірах, забив 32 голи та зробив 35 результативних передач.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?