Літак SkyUp здійснив вимушену посадку у Кишиневі
Категорія
Україна
Дата публікації

Літак SkyUp здійснив вимушену посадку у Кишиневі

Літак SkyUp здійснив вимушену посадку у Кишиневі
Джерело:  online.ua

Приблизно 180 українців, що летіли рейсом Фуншал з португальского регіону Мадейра до столичного аеропорту "Бориспіль", були висажені у Кишиневі через заборону власника літака входити до повітряного простору України.

Джерело: пресслужба авіакомпанії SkyUp

Чому літак не долетів до України

У авіакомпанії SkyUp повідомили, що власник літака категорично заборонив авікомпанії здійснювати вхід у повітряний простір України.

Однак у компанії запевнили, що у координації з посольством України в Молдові організують повернення українців до дому.

12 лютого 2022 року лізингодавець – резидент Ірландії — повідомив авіакомпанію про негайну заборону на вліт літака UR-SQO в повітряний простір України. Попри всі зусилля авіакомпанії та готовність державних структур України звернутись до лізингодавця, власник літака надав категоричну відмову в той час, коли повітряне судно вже виконувало рейс до Києва. Авіакомпанія SkyUp зуміла домовитись про посадку в найближчому до території України аеропорту – в Кишиневі – та організувати трансфер для 175 пасажирів до Києва, - повідомили представники SkyUp.

У компанії також запевнили, що всі пасажири будуть забезпечені продуктами харчування.

Сподіваємось на розуміння виключності ситуації з боку пасажирів та докладаємо всіх зусиль, щоб доставити всіх в Україну, - додали представники компанії.

Пасажирів літака планують повернути в Україну автобусами. Зокрема, 4 автобуси для цього вже прибули до Кишинева.

Посольство України в Молодові надає консульську допомогу пасажирам літака української авіакомпанії SkyUp, який здійснював рейс за маршрутом Мадейра – Київ, але був змушений здійснити екстрену посадку в аеропорту Кишенева. Українські консули нині перебувають в аеропорту разом з громадянами, взаємодіють з авіатранспортними органами Молдови та підтримують зв'язок із представниками авіакомпанії. Для пасажирів організовано харчування, - повідомив  речник МЗС України Олег Ніколенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?