Литва готує Україні військову допомогу для боротьби з агресією Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Литва готує Україні військову допомогу для боротьби з агресією Росії

Литва готує Україні військову допомогу для боротьби з агресією Росії
Джерело:  online.ua

Українське Міноборони підготувало проєкт постанови уряду про отримання військового спорядження від Литви на загальну суму понад 677 тисяч євро. В основному йдеться про бронежилети і балістичні пояси.

Джерело:   Klaipeda Diena.

“Ця пропозиція є відповіддю на прохання союзників українського уряду підтримати його війська у боротьбі з підтримуваними Росією сепаратистами на сході країни» - йдеться у повідомленні.

 За попередньою інформацією, українській армії буде передано 490 бронежилетів на 617 тисяч 801 євро і стільки ж балістичних поясів за 59 тисяч 290 євро.

1 мільйон одиниць боєприпасів

Країна і раніше вже передавала українській армії боєприпаси і зброю. Зокрема, у червні 2019 року Литва передала українській армії 1 мільйон одиниць боєприпасів.

"Передача майна - частина послідовної і всебічної підтримки Литвою України, яка зміцнює оборонні потужності і забезпечує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність своєї держави", - прокоментував тодішню підтримку очільник міністерства оборони країни Раймундас Каробліс.

Пакет санкцій через ситуацію на литовському кордоні

Зазначимо, наприкінці літа Литву сколихнула потужна міграційна криза, пов’язана з намаганням біженців з Близького Сходу, Афганістану зокрема, добратися до країн Європейського Союзу.

Очільник тамтешнього МЗС Габріелюс Ландсбергіс у Брюсселі закликав інші країни Євросоюзу узгодити п’ятий пакет санкцій проти режиму Олександра Лукашенка за несанкціонований пропуск мігрантів через литовський кордон.

Він просив звернути увагу на те, що що мігранти, які перетнули литовський кордон, підтвердили — з ними перед тим провели роботу й надали інструкції щодо “правильної” міграції.

Допомога України Литві зі знаряддями охорони кордону

Нагадаємо, минулого місяця на фоні вищезгаданої міграційної кризи у зв’язку з ситуацією в Афганістані, українська сторона надала Литві допомогу зі знаряддями охорони кордону. Зокрема, йдеться про передачу 38 тонн гуманітарного вантажу.

В українській Держприкордонслужбі зазначили, що гуманітарна допомога сприятиме посиленню охорони литовських кордонів від нелегальних мігрантів. Вантаж супроводжувала група надзвичайників, які передали його литовським прикордонникам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?