Литва озвучила термінове попередження Україні щодо планів Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва озвучила термінове попередження Україні щодо планів Путіна

Литва озвучила термінове попередження Україні щодо планів Путіна
Джерело:  online.ua

Лідер Литви Гітанас Науседа екстрено попередив офіційний Київ про те, що ймовірність російської агресії проти України наразі є вкрай високою. На його думку, глава РФ Володимир Путін може скористатися найгіршим сценарієм. З такою заявою політик виступив після бесіди країн східного флангу НАТО з президентом США Джо Байденом.

Джерело:  Delfi

Литва прогнозує, що РФ може здійснити найгірший сценарій

Як я сказав президенту США, це дзвіночок не тільки для України, це дзвіночок і для всього східного флангу НАТО, країни Балтії теж відчувають пряму загрозу. Тому ми домовилися, що відповідь США у військовому сенсі цього слова буде адекватною, ми можемо розраховувати на підкріплення у військовому сенсі, яке дозволить нам почуватися більш захищеними, - підкреслив президент Литви.

Гітанас Науседа попередив команду українського лідера Володимира Зеленського, що ймовірність російської агресії залишається вкрай високою.

Є багато ознак, які показують, що може виповнитися і найгірший сценарій - військова інтервенція на територію суверенної незалежної держави. Ми разом маємо зробити все, щоб цього найгіршого сценарію не було, - наголосив політик.

Окрім того, він вкотре нагадав про те, що "ми самі повинні зробити все можливе", щоб для безпеки його країни та регіону не виникло додаткових викликів.

Варто зазначити, що під час перемовин з американським лідером Джо Байденом президент Литви не забув нагадати й про те, що в умовах військової загрози, яка виходить від Росії, необхідна єдність партнерів по НАТО.

Як уже згадувалося раніше, 7 грудня відбулися перемовини Джо Байдена та Володимира Путіна. Під час відеоконференції очільник Кремля знову зажадав, щоб НАТО заблокував потенційний вступ України в блок, однак очільник Білого дому не погодився на цю нахабну вимогу.

Ба більше, генсек НАТО Єнс Столтенберг також відкинув вимогу офіційної Москви щодо нечленства України в Альянсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?