Литва передасть Україні новий пакет допомоги. Що туди входить
Категорія
Економіка
Дата публікації

Литва передасть Україні новий пакет допомоги. Що туди входить

Литва передасть Україні новий пакет допомоги. Що туди входить
Джерело:  online.ua

Литва оголосила про передачу Україні нового пакета військової допомоги. Зокрема до нього увійшли системи підриву, радари морського огляду і боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf.

Джерело:  Міністерство національної оборони Литви

Литва оголосила про новий пакет допомоги Україні

Як зазначається, міністр національної оборони Литви Арвідас Анушаускас зустрівся з українським колегою Рустемом Умєровим та анонсував новий пакет військової допомоги Україні.

Анушаускас відзначив важливість започаткування в Україні коаліції з розмінування та окремо поговорив про це з міністром оборони Хорватії Маріо Баножичюсом.

Ми працюємо над створенням коаліції з розмінування. Я закликаю країни, які ще не визначилися, приєднатися до коаліції, зробивши внесок у навчання, обладнання або фінансові внески, – сказав міністр.

Крім цього, Анушаускас анонсував новий пакет військової допомоги Україні. Туди увійдуть системи дистанційного підриву, морські радари та боєприпаси до протитанкового гранатомета Carl Gustaf.

Також зазначається, що з вересня призначені для України танки Leopard ремонтуватимуть у Литві.

Саміт НАТО у Вільнюсі: що відомо

За підсумками саміту НАТО у Вільнюсі влітку 2023 року лідери Альянсу погодились вилучити вимогу про План дій щодо членства на шляху України до Альянсу. Водночас союзники дали зрозуміти, що запросять Україну приєднатися до НАТО, "коли будуть досягнуті умови".

Пізніше стало відомо, що Велика Британія надасть Україні десятки тисяч артилерійських снарядів до кінця 2024 року.

Також Німеччина в рамках нового пакета військової допомоги передасть Україні дві сотні броньованих машин MRAP, а також боєприпаси для мінометів і артилерії.

Окрім цього міністр Умєров наголосив, що Україна, Естонія та Люксембург запустили ІТ-коаліцію в рамках формату "Рамштайн".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?