Литва стягує свої війська до кордону з Білоруссю
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва стягує свої війська до кордону з Білоруссю

Литва стягує свої війська до кордону з Білоруссю
Джерело:  online.ua

Очільник литовської служби охорони державного кордону генерал Рустамас Любаєвас офіційно підтвердив, що Литва почала стягувати додаткові сили до кордону з Білоруссю.

Джерело:  LRT

Литва дислокує додаткові сили на кордоні з Білоруссю

Варто зазначити, що окрім власних сил, влада Литви має намір також розмістити на кордоні прикордонні сили Європейського Союзу.

"Цьогоріч зафіксували вже 189 нелегальних мігрантів, які прибули з Білорусі, нелегально перетнувши кордон. Це вдвічі більше, ніж за весь минулий рік. Як стверджує Любаєвас, тенденцію збільшення потоків нелегальних мігрантів через держкордон у Литві помітили ще з кінця минулого року. З вересня-жовтня кількість нелегальних мігрантів збільшувалася, а піку сягнула в березні-квітні", - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, у порівнянні з попередніми роками, потоки зросли майже вдвічі, і це дуже хвилює владу Литви.

За словами Любаєваса, національна належність мігрантів останнім часом суттєво змінилася - зараз, в основному, це громадяни Іраку, Сирії, Туреччини а також Російської Федерації (в основному це особи чеченського походження).

Окрім того, наголошується, що 2018-2019 роках ці групи становили громадяни колишнього Радянського Союзу (наприклад, з Таджикистану), або громадяни з Азії (до прикладу, В'єтнаму).

"Ми зараз втілюємо в життя план введення додаткових заходів, спрямованих на охорону нашої ділянки на кордоні з Республікою Білорусь, дислокуємо додаткові сили і засоби на ділянках, де відбуваються перетини держкордону. Ми також розглядаємо можливість дислокувати там представників прикордонних сил ЄС, з цього питання зараз тривають активні переговори з керівництвом Європейського агентства з охорони державних кордонів і берегової охорони", - наголосив глава литовської служби охорони державного кордону генерал Рустамас Любаєвас.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?