Режим Лукашенка поскаржився на провокації російських олігархів в Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Режим Лукашенка поскаржився на провокації російських олігархів в Білорусі

Режим Лукашенка поскаржився на провокації російських олігархів в Білорусі
Джерело:  online.ua

Російські олігархи готували провокації в Білорусі під час виборів у 2020 році, після яких Олександр Лукашенко оголосив себе президентом. У МЗС Білорусі знають їх імена і прізвища.

Джерело: Коммерсант

Міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей розповів, що про підготовку провокацій російських олігархів офіційному Мінську повідомили російські спецслужби.

"Я пам'ятаю той період, ситуація розвивалася так стрімко, що багато було незрозуміло. Можливо, тоді були припущення, що якісь дії робляться і з боку окремих російських олігархів або колишніх російських олігархів. Але хочу сказати, що ми тоді отримали застереження від російських спецслужб про те, що готуються певні провокації, і там вказувалися конкретні прізвища і імена конкретних олігархів. Колишніх російських олігархів в тому числі ", - заявив Макей.

Глава білоруського МЗС дав зрозуміти, що цим провокаціям вдалося запобігти.

Протести в Білорусі

Масштабні протести в Білорусі почалися 9 серпня 2020 роки після президентських виборів, результати яких не визнали жителі країни і міжнародне співтовариство. Білоруси вимагають скасувати підсумки виборів, відправити старе керівництво у відставку і провести нові вибори, а також притягти до відповідальності силовиків за жорстокі розгони мітингів.

Мітинги в Білорусі завжди супроводжуються кривавими нападами з боку підконтрольних Лукашенко силовиків на білорусів. Бійці ОМОН застосовують проти мирних громадян водомети, гумові кулі, сльозогінний газ і світлошумові гранати, а також спецтехніку. В ході розгону протестів в Білорусі загинули щонайменше четверо людей. Тисячі людей були затримані за час протестів - їх по кілька днів тримають в переповнених камерах СІЗО, піддаючи тортурам і нелюдським, жорстоким покаранням.

Лукашенко вважає, що за протестами в Білорусі стоїть Захід. Він також звинувачує керівництво України в тому, що воно наказує Білорусі провести нові вибори. Крім України, в протестах, Лукашенко звинувачує Європу, НАТО, Литву, Латвію, Польщу, які, на думку президента Білорусі, "хочуть знову одягнути білорусів в постоли і поганяти батогом".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?