Литва відновила залізничний транзит товарів до Калінінграда
Категорія
Україна
Дата публікації

Литва відновила залізничний транзит товарів до Калінінграда

Литва відновила залізничний транзит товарів до Калінінграда
Джерело:  online.ua

Литовська залізниця (LTG Cargo) офіційно підтвердила, що з 22 липня відновила транзит до Калінінградської області РФ товарів, внесених до санкційного списку Європейського Союзу. З такою заявою виступив представник залізниці Мантас Дубаускас.

Джерело:  DW

Литва дозволила залізничний транзит товарів до Калінінграда

За словами Дубаускаса, офіційний Вільнюс отримав роз'яснення - керівництво ЄК надало їх декілька днів тому. У документі йдеться про те транзит санкційних товарів залізницею дозволено, тоді як автомобільні перевезення залишаються під забороною.

фото — wikipedia.org

Як уже згадувалося раніше, влада ЄС ще 13 липня оприлюднила додаткові вказівки для країн-членів Євросоюзу щодо транзиту товарів з Росії, де дозволила рух деяких підсанкційних товарів до Калінінградської області залізничним транспортом.

Держави-члени ЄС можуть контролювати обсяг транзиту, орієнтуючись на середній показник за останні три роки, а також обмежувати "незвичайні потоки товарів чи схеми торгівлі". Транзит санкційних товарів і технологій військового та подвійного призначення повністю заборонений у будь-якому випадку – незалежно від виду транспорту, - йдеться в повідомленні.

Ба більше, наголошується, що країни-члени забов'язані стежити, щоб санкційні товари, які рухаються транзитом, не потрапляли на територію Євросоюзу. ЄК звертає увагу на те, що вони понесуть відповідальність у разі обходу санкцій.

Що важливо розуміти, після закінчення перехідного періоду п'ятого пакету санкцій ЄС проти Росії, через Литву заборонялося перевозити цемент, спирт, дерево, скло, алюміній, вироби з паперу, гіпс та інші товари російського походження.

Нещодавно офіційний Вільнюс обмежив транзит сталі та чорних металів до Калінінградської області на підставі санкцій ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?