Литва відповіла Лукашенку на вимогу видати Тихановську
Категорія
Світ
Дата публікації

Литва відповіла Лукашенку на вимогу видати Тихановську

Литва відповіла Лукашенку на вимогу видати Тихановську
Джерело:  online.ua

5 березня очільник Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс публічно відреагував на жортску вимогу білоруського диктатора Олександра Лукашенка щодо видачі лідерки опозиції Світлани Тихановської. Дипломат відповів, що "швидше пекло замерзне", ніж Литва почне розглядати вимоги Білорусі про екстрадицію переслідуваної опозиції. Саме так Ландсбергіс прокоментував запит Генпрокуратури Білорусі про екстрадицію політикині, передає ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Литва була і буде кам'яною стіною, за якою сховаються переслідувані режимами демократичні сили. Таким чином, кожен, хто знайшов притулок в Литві, може відчувати себе в безпеці, що його не передадуть режиму через його боротьбу за демократію, за свободу слова або релігію. І ми можемо сказати білоруському режиму, що швидше пекло замерзне, ніж ми почнемо розглядати ваші вимоги", - наголосив глава МЗС Литви.

Варто зазначити, що раніше на вимогу Мінська також відреагував заступник міністра закордонних справ Литви Мантас Адаменас.

"Думаю, білоруське керівництво прекрасно розуміє, що будь-який запит про екстрадицію Світлани Тихановської буде чисто ритуальним актом. Литва не видає переслідуваних за політичними мотивами. У Мінську дуже добре знають, яку відповідь ми їм дамо", - наголосив дипломат.

Як уже згадувалося раніше, 2 березня Слідчий комітет Білорусі офіційно повідомив, що відома опозиціонерка Світлана Тихановська оголошена в розшук і що документи для її екстрадиції передані в Генеральну прокуратуру. Також відомо, що ще в лютому команда нелегітимного президента Олександра Лукашенка намагалася переконати Латвію видати ще одного колишнього кандидата в президенти Валерія Цапкала. Але в той час як Цапкала звинувачують у корупції і хабарництві, Тихановській приписують організацію заворушень і захоплення урядових будівель.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Лукашенко пішов проти очільника Кремля Володимира Путіна  та почав стверджувати, що Білорусь і Росія не мають потреби у злитті і створенні єдиних органів управління.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?