Лукашенко розкритикував ідею Путіна про злиття РФ та Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Лукашенко розкритикував ідею Путіна про злиття РФ та Білорусі

Лукашенко розкритикував ідею Путіна про злиття РФ та Білорусі
Джерело:  online.ua

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко неочікувано для всіх пішов проти очільника Кремля Володимира Путіна та почав стверджувати, що Білорусь і Росія не мають потреби у злитті і створенні єдиних органів управління. Про свою нову позицію з цього приводу він повідомив під час наради з питання білорусько-російського співробітництва у військовій сфері, інформує ONLINE.UA з посиланням на Telegram-канал "Пул першого".

"Ми в дружній, абсолютно дружній атмосфері підійшли до підсумків переговорів у рамках союзної держави. Я сказав, як ми бачимо цю союзну державу. Ми – білоруси – живемо у своїй квартирі, вона невелика. І Росія, величезна Росія, живе... ну, може, не в квартирі, як я сказав, а на всьому поверсі. І ми суверенні і незалежні держави. Сьогодні світ змінився настільки, що розмови про те, що Білорусь повинна увійти до складу Росії чи Росія повинна увійти до складу Білорусі, або ми взагалі якось повинні злитися, створивши єдині органи управління... Світ настільки змінився, що просто було б нерозумно навіть працювати в цьому напрямку", - несподівано заявив нелегітимний президент Білорусі.

Лукашенко почав стверджувати, що "це абсолютно не потрібно". Проросійський політик наголосив, що існуючи як суверенна незалежна держава, Білорусь може вибудувати таку систему відносин, що ця система буде потужнішою, ніж у Росії.

Що важливо розуміти, союзна держава – конфедеративний союз РФ та Білорусі з поетапно організовуваним єдиним політичним, економічним, військовим, митним, валютним, юридичним, гуманітарним та культурним простором. Угоду про так звану союзну державу країни підписали ще 2 квітня 1996 року. Уже в 1997 році цю спільноту перетворили на Союз Білорусі та Росії.

"В обох угодах йшлося про збереження державного суверенітету обох сторін, але узгодження зовнішньої політики, а також глибоку економічну інтеграцію і навіть, відповідно до Статуту та Договору про Союз Білорусі та Росії, єдине громадянство. У грудні 1999 році було підписано договір про створення Союзної Держави", - йдеться в повідомленні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Лукашенко образився на Путіна через ціни на російський газ для Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?