Литва визнала РФ терористичною державою
Категорія
Політика
Дата публікації

Литва визнала РФ терористичною державою

Литва визнала РФ терористичною державою
Джерело:  online.ua

Сейм Литви визнав РФ державою-терористом, чия армія вчиняє геноцид українського народу.

Джерело:   delfi.lt

Литва визнала РФ державою-терористом 

В ухваленій резолюції зазначається, що від початку розв'язаної Кремлем війни проти України окупаційна кремлівська армія вчиняла масові військові злочини проти мирних громадян України в Бучі, Ірпені, Маріуполі, Бородянці та Гостомелі.

Сейм Литви визнає повномасштабну збройну агресію проти України з боку Збройних сил Російської Федерації та її політичного і військового керівництва, що почалася 24 лютого 2022 року, геноцидом українського народу, - йдеться у тексті документу.

Крім того, підкреслюється, що всі винні у військових злочинах мають бути притягнуті до відповідальності. Литовські депутати закликали створити для цього Спеціальний міжнародний кримінальний трибунал з повноваженнями видавати міжнародні ордери на арешт, у тому числі щодо глав держав, урядів та інших державних посадових осіб.

Російська Федерація, збройні сили якої свідомо і систематично обирають цивільні об'єкти для бомбардувань, є державою, що підтримує і здійснює тероризм, - наголошується в ухваленній резолюції.

Як правило, статус держави-терориста тягне за собою додаткові штрафи, обмеження на іноземну допомогу і заборону на поставки військових товарів. Передбачається, що такі заходи щодо Росії мають ще більше її послабити.

За інформацією військового експерта Олега Жданова у коментарі виданню "РБК-Україна", Кремль розраховує протягом двох тижнів повністю захопити Донбас.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Однак військові РФ вже майже місяць намагаються вести наступальні дії на сході України.

Зараз Росія діє взагалі нелогічно. Попри те, що їм сьогодні вже потрібне перегрупування і поповнення втрат, вони все одно збирають всіх солдатів разом і женуть на наші позиції, не знижуючи наступального темпу. Тих, кого відмобілізували або умовили підписати контракт, вони садять на поїзд, везуть сюди в Україну і відразу ставлять у стрій для поповнення втрат. Таким чином, вони намагаються якомога швидше відновити боєздатність батальйонних тактичних груп і кинути їх у бій. Тому все затягується, - зазначає Жданов.

Військовий експерт підкреслив, що Росія розмірковує за політичною логікою, а не з точки зору логіки і планування бойових дій.

Путін сказав взяти і вони намагаються взяти цю територію за всяку ціну, при будь-яких термінах і т.д. як я розумію, поки останній солдат там не впаде - вони не припинять ці дії. До речі, саме тому і наш Генеральний штаб, найімовірніше, прийняв рішення про проведення контрнаступу, зокрема, на Ізюмському напрямку - щоб врешті - решт збити ці наступальні дії ворога, - пояснює експерт.

За його словами, наразі військові РФ зосереджують всі свої основні сили на Маріуполі та ізюмському напрямку.

Маріуполь і ізюмський напрямок - це два напрямки, де противник на сьогодні зосереджує основні зусилля. Усі решта напрямків вони використовують зараз як відволікаючий маневр і розвідку нашої оборони. На інших напрямках у них немає сил і засобів, щоби здійснити хоча б якусь значну наступальну операцію...Тому там вони фактично діють на авось. Вони наступають - немає успіху - відкотилися. Успіх є - продовжують проводити наступ - потім наші ідуть в контрнаступ і вибивають їх. І ось такий підхід вже продовжується другий тиждень, - наголошує Жданов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?